28 Mart 2015 Cumartesi

Flipped

Flipped ( IMDB : 7,7 )


Gençleri yada yetişkinleri konu alan çoğu romantik filmden çok daha iyi bir film izlemek isteyenlere! İddiasız, basit bir senaryoya sahip, yüzü eskimemiş, genç ve yetenekli oyuncuların baş rollerinde olduğu ve herkesin aslında bir zamanlar yaşadığı o ilk aşkı konu alan bu filmi bence herkes izlemeli.
‘You never forget your first love!’ sloganıyla karşımıza çıkan bu filmin konusundan bahsedecek olursam; Juli, mahalleye yeni taşınan Bryce’a ilk görüşte aşık olmuştur ve genelde çoğu kızın gösteremeyeceği bir cesarete sahiptir. Eline geçen her fırsatta duygularını olabildiğince açık bir şekilde belli eder ama hiçbir zaman tam olarak söylemez.
7 yaşından 15 yaşına kadar kör bir şekilde karşılık beklemeden bu duyguları devam eder. Ancak Bryce’ın sürekli ters davranması ve aşağılaması yüzünden artık ilk aşkından vazgeçmesi gerektiğine inanır. Bryce ise mahalleye ilk geldiği günden itibaren Juli’ye sinir olmuştur. Juli’nin sürekli etrafında dolanmasından, onu gözetlemesinden, sürekli onunla ilgilenmesinden hiç hoşlanmamaktadır. Büyük babası Chet sayesinde Juli’yle ilgili fikirleri değişmeye başlar. Ancak bu sefer olaylar tam tersine dönmüştür.
Filmin en güzel taraflarından biri, hem kız hemde erkek tarafından farklı yorumlanabilecek olan olayları ikisinin ağzından dinleyebiliyor olmamız. Aynı sahneleri iki defa izlememize rağmen bu tekrarlar hiçte fazla gelmiyor. Hatta bir süre sonra diğeri ne terki vermiş bu olaya diye meraklanmaya başlıyorsunuz. Filmde bu iki küçük oyuncu dışında en beğenilen karakterler ise kuşkusuz Bryce’in büyükbabası Chet ve Juli’nin babası Richard. 
Sıcak, naif bir film ve aşk temasının abartılı bir biçimde işlenmemiş olması filmin en etkileyici yönü. Puanım 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder