17 Mart 2015 Salı

Beyond The Blackboard

Beyond The Blackboard ( IMDB : 7,7 )



Bu sefer anlatacağım film diğerlerinden biraz farklı. Yine gerçek bir hikaye ama konu açısından bir nevi hepimizi ilgilendiren bir konu. Konu alınan Stacey Bess’in başardıkları. Özet geçecek olursam, genç yaşında hamile kalıp liseyi yarıda bırakmak zorunda kalan, öğretmenlik hayalleri kuran genç bir kadın, evlenip iki çocuk doğurduktan sonra hayallerinden vazgeçmeyip, liseyi dışarıdan bitirip, üniversitede öğretmenlik okuduktan sonra bulunduğu eyalette ismi bile olmayan evsizlerin barınağında göreve başlar.
6 - 14 yaş arası fotoğrafta gördüğünüz bu çocuklara sınıf olarak adlandırılamayacak bir salonda eğitim vermeye başlar. Normal öğretmenlerin ellerinde bulunan hiçbir materyale sahip olmayan bu öğretmenin azimli hikayesidir işte bu film. Herkese zor gelip adeta kaçarak gittiği bu yer, Stacey için vazgeçemediği ikinci evi haline dönüşür.



Bir televizyon filmi olarak çıkan bu filmi sadece öğretmen olanlar yada olmak isteyenler değil, herkes izlemeli bence. Emily VanCamp’ın özellikle oynamak istediği bu filmde birlikten kuvvet doğar kalıbının anlamını bir kez daha görüyoruz. Stacey’nin eşi Greg’in eğer o kadar büyük bir kalbi olmasaydı ve bir yerde eşine artık durması gerektiğini söyleseydi bu hikaye bu kadar büyüyemezdi. Bence Stacey kadar büyük bir rolü var eşinin bu hikayede. Ve bütün veliler. Çocukları için çabalayan birini gördüklerinde hep birlikte daha iyisini yapmaya çalıştılar ve aslında bakıldığında onlarında hayatı daha güzel olmaya başladı. Bir sürü iyilik birleşip kartopu gibi büyüdü. İnsanın içinde iyilik ve merhamet duygusu olduğu sürece üstesinden gelinemeyecek hiçbir şey yoktur ve biraz sabır. Hikayenin ana fikri bu sanırım. Puanım 8,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder