22 Mart 2015 Pazar

Atonement

Atonement ( IMDB : 7,8 )



Kefaret, Ian McEwan’ın aynı isimli romanından sinemaya uyarlanmış bir film. Bitirdiğinizde sizi sersemletecek, öylece donup kalmanıza sebep olacak bir film. Sahneleri ağır akan, yavaş bir film olduğu için çoğu kimselerce sıkıcı bulunabilir. Ama bu film izlenebilecek çerez filmlerden de değil zaten. Boğazının düğümlenmesine, gözünüzden birkaç damla yaş akmasına sebep olacak filmlerden.

Film mükemmel bir görsellikle, yaşanmış bir dramı anlatıyor. 1935 yazında, 13 yaşındaki Briony, yaşının verdiği merak ve olağanüstü hayal gücü, birazda tanık olduğu olaylar yüzünden ömrü boyunca sürecek bir trajedinin yaşanmasına sebep olur. Ablası Cecilia, hizmetçinin oğlu Robbie ve Briony, bir daha hiç düzelmeyecek bir şekilde, hak etmedikleri bir kefaretin kurbanı olurlar.
Filmin görüntü yönetmeninin becerisi filmi o kadar kaliteli bir hale getirmiş ki. Aynı zamanda müziklerde öyle, tek kelime muhteşem. Oyunculuk, kostüm, dekor ve tabii ki daktilo sesleri tüm bunlar birleşince sizi 123 dakika boyunca filmin içinde hissettiren bir yapım çıkmış ortaya.



“Come back, come back to me!” cümlesiyle hafızanıza kazınacak, çekimleriyle, oyunculuklarıyla oldukça başarılı film. Puanım 8,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder