20 Mart 2015 Cuma

About Time

About Time ( IMDB : 7,8 )


Biraz fantastik, bolca romantik bir film, Zamanda Aşk. 2013 yapımı filmde en sevdiğim oyunculardan biri ve benzer bir film olan Time Traveler’s Wife’da da izlediğim Rachel McAdams başrol oyuncularından. Filmin ana karakteri ise daha önce Harry Potter serisinde ve Never Let Me Go’da izlediğim ancak aklımda hiç yer edinmemiş Domhnall Gleeson. Konu ise şöyle;
Tim 21 yaşına geldiğinde babası Tim’e ailesindeki erkeklerin zamanda yolculuk yapabildiklerini söyler. Ancak sadece hayatlarında yaşadıkları anlara yolculuk edebilirler, geleceğe gidemezler. Tim’e babası bu yeteneğini para veya ün kazanmak için kullanmamasını söyler. Tim’de bunun üzerine yeteneğini hayatının aşkını bulmaya adar. Ve zaman bir gün bir yerlerde Tim ve Mary’i karşı karşıya getirir. Tim ilişkilerini en mükemmel hale getirebilmek için ilk başlarda bu yeteneğini sıkça kullanır. Her hatasında veya her olumsuz durumda zamanla oynar ve o anı mükemmel hale getirir. Ancak her olay için bu durum geçerli olmaz.
Ufak tefek mantık hataları film esnasında göze çarpıyor, özellikle bu zamanda gidip gelme olayıyla ilgili ama konu o kadar güzel ve verilmesi gereken mesaj o kadar ince bir şekilde anlatılıyor ki göz ardı edebiliyorsunuz onları. Ve belirtmeden geçemeyeceğim bir konu filmin müzikleri. İzledikten sonra ne kadar zaman geçerse geçsin mutlaka listenizde bu filmden bir iki müzik olacaktır. Tıpkı bunun gibi:


Hayatta olacak her şeyin önüne geçmek, olacaklara engel olmak imkansızdır. Bir taraftan kurtarmaya çalışayım derken genelde diğer taraftan batırırız. O yüzden belki de akışına bırakmak en iyisi. Hayat bize ne getirirse, en saf haliyle onu yaşamak, anı fark ederek, kıymetini bilerek yaşamak en güzeli. Sanırım filmin anlatmaya çalıştığı şey bu. Puanım 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder