25 Mart 2015 Çarşamba

Predestination

Predestination ( IMDB : 7,4 )


Ethan Hawke ve Sarah Snook’un baş rollerini paylaştığı beyin yakan bir film. Sanırım bu film için en doğru tabir bu olur. Süre 97 dakika ve bu süre boyunca filmi anlayacağım diye kendinizi zorluyorsunuz. Sonunda film bittiğinde de başınızın ağrıdığını fark ediyorsunuz. Başlarda tüm olaya hakim gibi hissederken kendinizi, sonlara doğru iyice karışıyor her şey. Ve diyaloglar bazı yerlerde o kadar hızlı geçiliyor ki, daha önceki olayı kavrayamadan diğer olayın içinde buluyorsunuz kendinizi.

Film, bilimkurgu yazarı Robert A. Heinlein’in 1958’de yazdığı “All You Zombies” eserinden, The Spierig Brothers tarafından perdeye aktarılmış. Zaman yolculuğunun 106 yıllık bir zaman dilimi içinde yapılabildiği, zaman makinesinin bir keman kutusu şeklinde olduğu bir film. Konu ile ilgili fazla bir şey yazmak istemiyorum olayın büyüsünü bozarım diye. Sadece şunu söyleyebilirim, Heinlein’in yarım asırdan fazla bir zaman önce yazdığı olayı 2015 yılında hayranlıkla izliyor ve hala olaya akıl erdiremiyor olmamız yazarın ne kadar büyük bir üstat olduğunu bize gösteriyor. 


Film, bittikten sonra üzerinde saatlerce yorum yapılabilecek, eksik yönleri tartışılabilecek, çeşitli varsayımlar üretilebilecek bir film. Tek problem, bazı filmler için çok güzel bir süre iken bu filme 97 dakikanın az gelmiş olması. Biraz daha uzun olsaydı da izlettirirdi kendini. Kendinizi biraz zorlamak istiyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Puanım 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder