4 Mart 2015 Çarşamba

Chef

Chef ( IMDB : 7,3 )




Karnı deli gibi aç olanlar! Lütfen bu gönderiyi direk atlayıp diğer filmlere göz atın. Çünkü bu filmi izlerken tıka basa tok olsanız bile acıkacaksınız. Yemek kokuları burnunuza gelecek adeta. Bu küçük karavanın içinden ne mucizeler çıkacağına inanamayacaksınız!
Evet, filmin asıl kahramanı bu karavan.. Yarısından sonra film bunun içinde geçiyor neredeyse. Ama bir gram sıkılmak yok. Keşke benim de bir karavanım olsa dedirten cinsten bu. Her şeyi bir kenara bırakıp, eski karısının desteğiyle hayallerinin peşinden koşan ve bu hengamede oğlunu da kendi gibi aşçı olarak yetiştirmeye başlayan Carl Casper’ın hikayesi.
Kafanda kurduğun ama olmaz başaramam diye geçiştirdiğin şeyleri tekrar düşünmeni sağlıyor bu film. Olmaz diye bir şey yok, yeter ki en sevdiklerin yanında olsun.
Başrol ve aynı zamanda filmin yönetmeni Jon Favreau, ilk gördüğümde aklıma direk Friends geldi. Seneler seneler öncesinden aklımda kalan isme, bu karakter çok yakışmış. Ve diğer oyuncularda yerine tam oturmuş. Percy’nin sosyal medya canavarı halleri günümüzü aynen yansıtmış. Ve akıllıca kullanınca ne kadar mükemmel bir şey olduğunu bir daha göstermiş sosyal medyanın. 
Bu filmi sevmemin belki en önemli nedenlerinden bir tanesi içindeki müzikler. Filmin soundtrack albümü de çıkmış. Hepsi tek tek şarkı listemde yerini aldı bile. Ve en sevdiğim sahne de o müziklerden biriyle çok şahane bir hale gelmiş. Bu film sırf müzikleri için bile izlenir.




Chef - Soundtrack :: 12 Sexual Healing 
Benim puanım bu film için biraz cömert ama olsun. 8,0 verdim gitti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder