8 Mart 2015 Pazar

The Prestige

The Prestige ( IMDB : 8,5 )



Bir Christopher Nolan klasiği. Memento, The Prestige, Inception, Interstellar… Bunları bile bir arada düşündüğümüzde kendisinin imzasını görüyoruz ve bu sensin diyoruz direk. 2006 yapımı bu filmde iki sihirbazın birbirlerini yok etme savaşını izliyoruz aslında. İki cambaz bir ipte oynamaz diye bir laf vardı bilirsiniz. Aslında sihirbazlar içinde geçerlidir aynısı. Şimdiye kadar hiç iki sihirbazı aynı sahnede gördünüz mü? Ancak yardımcısı vardır yanlarında. Birlikte asla çalışmazlar. Hepsi birbiriyle rekabet halindedir. Ve numaralarını birbirlerine asla açıklamazlar. 

Filmin geçtiği dönem olan 19. yüzyılda sihirbazlara müthiş bir saygı duyuluyor. Robert Angier ve Alfred Borden ise bu dönemde şöhreti yakalamaya çalışan iki sihirbaz. Angier’in eşi Julia gösteri sırasında ölüyor ve Angier olaydan Borden’ı sorumlu tutuyor. İşte iki sihirbazın arasında ömür boyu sürecek olan düşmanlık ve rekabetin bu olayla birlikte başlıyor. Öyle bir düşmanlık, öyle bir rekabet ki bu sınır tanımıyor resmen, hastalık derecesine ulaşıyor adeta. 
Ayrıca Nicola Tesla gibi bilim dünyasının en gizemli dahilerinden birini merak ediyorsanız bu filmi mutlaka izleyin. Tesla ile ilgili en iyi filmlerden biri olabilir. 
Filmi sakın sonuç odaklı izlemek gibi bir hataya düşmeyin, akışına bırakın ve bütün sahneleri takip edin. Çünkü her sahne daha sonra olacak olaylarla ilgili bir şeyler içeriyor mutlaka. Öylesine oturup izlenecek bir film değil. Ve bir defa izleyip rafa kaldırılacak bir filmde değil. Açık uçlu, farklı yorumlamaya ve tartışmaya müsait bir film. Keşke şu an bende kendi fikrimi buraya yazabilseydim.. 
Bir kaç defa izlenebilecek filmler listesine mutlaka yazılmalı. Puanım 8,0.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder