1 Aralık 2015 Salı

Sevimli Tehlikeli

Sevimli Tehlikeli ( IMDB : 6,4 )
Aralık ayına yerli bir film ile başlıyoruz. Baş rollerin tatlılıktan öldüğü, Bollywood esintilerini barındıran, özellikle müziklerinde fazlasıyla hissettiren, Külkedisi masalı diye tabir edebileceğimiz ve isminden dolayı çoğu kişinin ön yargıyla yaklaşabileceği bir Özcan Deniz filmi, Sevimli Tehlikeli.  

Kötü adamların kirli işlerini yapmak zorunda kalan ve küçük yaşlarındayken yeni doğmuş bir bebeği ailesinden kaçırıp kötü adamların ellerine veren Zarok, yıllar boyu bu yaptığından dolayı vicdan azabı çeker. Kaçırılan bebek Zeliş’in ise bu olan bitenin hiçbirinden haberi yoktur. Göğsündeki doğum lekesinde bulunan “ZÇ” harflerinin ona hayatının aşkını getireceğini düşünmektedir. Bu hayalin peşinden çok koşmuştur ancak karşısına çıkmamıştır. Tam hayalinden vazgeçip arkadaşının abisiyle babasının zoruyla nişanlanacağı gün Zarok’la enteresan bir şekilde karşılaşırlar. Zeliş, Zarok’u bırakmamakta kararlıdır.
Aslında başta Külkedisi masalı demiştim ama sadece Külkedisi değil, biraz Rapunzel, bir tutam da Robin Hood içeren masal tadında bir film. Yer yer duygulandıran, çoğunlukla eğlendiren, temposu hep yüksek bir film. Eğlenmek için izlenebilecek cinsten. Özcan Deniz’in izlediğim filmlerinden çok daha farklı, bir aşk filmi olmanın dışında, çok güzel eğlenceli bir romantik komedi. 
Bollywood’dan yapılan alıntılarını, kopyala-yapıştır müziklerini bir kenara bırakırsanız ve çok fazla bir şey beklemeden sadece eğlenmek için izlerseniz filmi keyif alacağınızdan eminim. Puanım, 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder