14 Mart 2015 Cumartesi

Becoming Jane

Becoming Jane ( IMDB : 7,1 )



Adeta bir düğüm olup boğazımda kaldı film. Ağlayamadığımdan belki de. Gün içinde Pride & Prejudice incelemesi yaparken kitabın yazarını araştırıyordum ki 2007′de hayatının filme alındığını gördüm. Jane Auston, Pride & Prejudice’u yazdığında kendi hikayesinin eksik yada içinde kalan kısımlarını tamamlamış adeta. Hayatı ile kitabın benzer yönleri o kadar fazla ki. Ama bu film hayatın ta kendisi. 

Aslında filmle ilgili o kadar çok şey var ki buraya yazmak istediğim, o kadar güzel, içinizi eriten sahneleri var ki. Oturup izlemeniz lazım. O dönemlerin İngiltere’si benim gözümde gerçekten büyülü bir yer. Ve yine o kıyafetler, balolar, danslar, büyük aşklar. Her şey masalsı. Ama bu filmin diğerlerinden tek farkı aynı hayat gibi ayaklarının yere basıyor olması. Jane Auston’ın hikayesini filmden önce okumayın ki film size sürprizlerle gelsin. 



Seçilen oyuncular, New York’lu Anne Hataway’ın İngiliz aksanı, James McAvoy’un umursamaz serseri halleri ve ikisinin mükemmel uyumu bence harika olmuş. Zaten filmde ikisinden başka kimseyi de görmüyor gözünüz. 
Birçok git-geli olan bu film bence yazarın eserlerinin önüne geçen cinsten. Her biyografi benim için büyülü. Tıpkı bu filmde de olduğu gibi. Puanım 7,0.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder