10 Mart 2015 Salı

The Help

The Help ( IMDB : 8,1 )



Türkçe’ye Duyguların Rengi olarak çevrilmiş olan bu film 1960’lı yıllarda ırkçılığın en yoğun yaşandığı yer olan Mississippi’de geçiyor. İçerdiği hikayeler açısından sosyal yönü baskın ve kısaca anlatacak olursam gizli bir yazı projesi etrafında birbirlerine daha çok yakalaşan 3 farklı kadının dostluğunu anlatıyor. Benzer filmlere göre anlatım açısında sakin olan bu film 146 dakikalık süresine rağmen sıkmayan bir anlatıma sahip.
Film bakıldığında ırkçılıkla ilgili bir film olsa da bir kadın filmi de aslında. Erkek oyuncu neredeyse yok. Bu açıdan da ilgimi çektiği bir gerçek. Emma Stone. Her filmde bambaşka karakterlere bürünmüş olarak gördüğümüz bu yıldız, bu filmde de muhteşem performans sergilemiş. Zaten genel olarak filmde oyunculuklara bakılacak olursa hepsi müthiş. Viola Davis ve Octivia Spencer çok başarılı. 




Bundan yaklaşık 50 yıl öncesinde yaşanan ve sadece ten rengi farklı olduğu için insanlık dışı muamele gören, beyazlarla aynı otobüse bindiğinde eğer bir beyaz ayaktaysa ona yerini vermek zorunda olan, beyazlarla aynı tuvalete giremeyen, onların çalıştığı işlerde çalışamayan, beyazların hizmetçiliğini yapmak zorunda olan, aynı tabaktan yemek yiyemeyen, hiçbir söz hakkı olmayan, adeta bir mikrop gibi davranılan ve bunların hepsini film olarak izlesek de gerçekten yaşandığını bildiğimiz utanç verici bir dönem. Bütün bunları içeren bir film ancak bu kadar güzel olabilirdi. Puanım 8,0.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder