16 Mart 2015 Pazartesi

Divergent

Divergent ( IMDB : 6,8 )



Veronica Roth’un Divergent, Insurgent, Allegiant üçlemesinden uyarlanan ilk film olan Divergent (Uyumsuz) bir distopya hikayesi. Beş bölgeye bölünmüş bir toplum; bilgeler, fedakarlar, korkusuzlar, barışçılar, adiller. Shailene Woodley’nin canlandırdığı Tris başrolü filmin ve 16′sına kadar bağlı bulunduğu topluluk fedakarlar. Her genç 16′sına geldiğinde bir analize giriyor ve hangi topluma yakın olduklarını öğreniyor. Tris ise bu analiz sonucu bütün toplulukların özelliklerini bir arada bulundurduğunu öğreniyor. Uyumsuz olarak nitelendirilen bu durum ise topluluklar tarafından iyi karşılanmadığı için bu durumu kimseye anlatamıyor, kendi seçimiyle Korkusuzlara katılıyor. Ve burada o grubun eğitmenlerinden biri olan Theo James’in canlandırdığı Four karakteriyle tanışıyor.
Tris, görünüşte mükemmel olan toplumunu tehdit eden bir çatışmanın hızla büyüdüğünü gördükçe, sırrının sevdiği insanların hayatını kurtarabileceğini fark ediyor. Ve hikaye bu yönde ilerliyor.
Filmde var olan ütopya ile ilgili neden, nasıl, ne zaman sorularının cevapsız kalması ve paldır küldür konunun içine girilmesi garip olmuş. En azından insanların bölgelere ayrılmasının sebebi anlatılsaydı belki daha çok sevilebilirdi film.
139 dakikalık süresi hayli uzun. Zaman zaman boşluklar var filmde ve 75. dakikadan sonra kopmalar meydana gelebiliyor filmden. Çok büyük beklentilerle izlememek lazım kısacası. Bu arada devam filmi olan Insurgent 20 Mart 2015′te vizyona giriyor. Puanım 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder