4 Mart 2015 Çarşamba

Once

Once ( IMDB : 7,9 )




Konu var gibi ama aslında yok. Normal filmlerde gördüklerinizin hiçbiri yok bu filmde. Sadece müzik var, bir tek müzik. O kadar önüne geçmek istememişler ki müziğin, ana karakter olarak izlediğimiz oyuncuların adı bile yok. Sanki tek bir kamerayla çekilmiş film (Belki de öyledir, bilmiyorum). Tıpkı hayat gibi işte, aynı bizim yaşadıklarımız gibi. Abartılmış hiçbir hali yok. Büyük, imkansız aşklar yada birbirini delice seven aşıkların kavuşma sahnesi yok. Diyorum ya sadece müzik.

O müzik öyle bir müzik ki en gerçek olan o işte. Şarkıların neredeyse hepsinde erkek başrol sanki sizin yerinize de bağıra bağıra o şarkıyı söylüyormuş gibi hissediyorsunuz. Filmi izlerken aşk acısı çekiyor olsam ne ağlardım şimdi diye aklımdan geçirmedim değil. Çünkü şarkılar müthiş, sesler müthiş. İçinizde bir yerlere gerçekten dokunuyor. Ön planda olan da onlar zaten. Çok sıcak, çok içten, samimi, doğal.
Bu filmden çıkarılacak olan en büyük olay, eğer yeterince inanırsanız yapmak istediğiniz şeye, hayat bir şekilde önünüze çıkarıyor onu gerçek bu.
Bu filme sadece bir film olarak bakılmamalı. Gerçekten çok daha fazlasını hak ediyor. 
Puanım 7,0.
Sountrack’in içinde en iyilerinden:








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder