26 Aralık 2015 Cumartesi

Delibal

Delibal ( IMDB : 7,9 )
Senenin son günlerine damgasını vuran ve uzun zamandır beklenen, çokça konuşulan, müzikleriyle ve özellikle başrol oyuncularının performanslarıyla merak uyandıran Medcezir’den aşina olduğumuz Ay Yapım imzalı, Ali Bilgin’in yönettiği ve Çağatay Ulusoy ile Leyla Lydia Tuğutlu’nun baş rollerinde olduğu yerli filmde sıra, Delibal.   

Aynı üniversitede öğrenci olan Füsun ve Barış tesadüf eseri bir kafede karşılaşırlar ve Barış ilk görüşte Füsun'a aşık olur. Onu öyle çok sever ki bütün imkansızları olabilir hale getirir ve Füsun'u da kendine aşık eder. Masal gerçek olur, iki aşık başlarından geçen tüm olumsuzluklara rağmen evlenirler ancak evlilikle taçlandırılan bu mutlu sonsuz hikayeyi bozacak bir şey olur.
Müzikleri güzel olan filmlere ayrı bir hayranlığım olduğunu söylemem lazım. Filmin duygusunu alıp bambaşka bir noktaya çeken en önemli araç müzik. Ve bu filmde daha önce dizilerinde şarkı söylerken izlediğimiz Çağatay Ulusoy’u, Sezen Aksu ile sıkı bir çalışma yapmış ve harika bir şarkı ile karşımıza çıkmış şekilde görüyoruz. Ayrıca bayan başrol Leyla Lydia Tuğutlu’nun performansı da küçümsenmeyecek cinsten. Bunun dışında çalan müziklerde şahane. 
Filmde anlatılan, içinde klişeler barındırsa da merak uyandıran hikaye, ilk yarıda gayet güzel bir şekilde işlenmiş. İkinci yarısında da bir noktaya kadar güzel giden hikayenin ne yazık ki sonu bağlanamamış. En vurucu noktasının sonda olması beklenirken bu kadar yüzeysel bırakılıp, seyircinin suratına çarpar gibi oyuncuların isimlerinin akmaya başlaması tüm filmi ne yazık ki çöpe atmış. 
Kurtarır yanları yok mu? Elbette var. Mesela filmde geçen ve aklıma kazınan “Aşkın peşinden git! Mutlu olamazsın belki ama en azından kalbini dinlersin..” gibi birkaç cümle ile muhteşem müzikler ve başrol oyuncularının göz dolduran performansları. Ama ne yazık ki aklımda kalan o son sahne her şeyi alıp götürüyor. Dedikleri gibi kaliteli bir yerli diziden öteye geçememiş ne yazık ki. Puanım, 6,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder