28 Eylül 2015 Pazartesi

I Origins

I Origins ( IMDB : 7,3 )
İlk yarısı dram ikinci yarısı bilim üzerine işlenen ve bilim ve inançlar üzerine kurulu, gerçek araştırmalara yönelik bir film, I Origins. Yeni oyuncuları izlemenin verdiği keyfin yanında filmi de şahane bulmak nasıl bir şanstır, değmeyin keyfime. 

Ian, bir üniversitede moleküler biyoloji uzmanı. İlgi alanı ise gözler. Amacı ise daha önce hiç görmemiş canlılara görme yetisi kazandırarak Tanrı’nın var olmadığını kanıtlamak. Hiç ummadığı bir zamanda sadece gözlerinden tanıdığı Sofi, sanki Ian’nın ispatlamak istediği her şeyi inkar etmek için karşısına çıkmış gibi. Ian ne kadar dine inanmıyorsa Sofi’de o kadar maneviyata önem veren birisi. Başlarına gelen acı bir olaydan sonra aradan yıllar geçse de bazı izlerin silinmediğini ona gösterecek kişi de Sofi aynı zamanda.
Filmde dram yönü ağır olan kısımlarda var ve insanın gözlerinin dolmasına da sebep oluyor bazı yerler. Bilimle ilgili konularda aklından geçenleri onlara söyleyemesek de sonunda film bizim yerimize her şeyi anlatıyor. Filmin en güzel yanı bir bilim-kurgu olmaması. Gerçek bir bilim filmi. Gözün mükemmelliğini hem din hemde bilim açısından farklı yönleriyle gösteriyor bize ve ne kadar eşsiz bir parçaya sahip olduğumuzu gözümüze sokuyor.
Oyuncuları ilk defa izlememe rağmen rollerine uyumlarına o kadar bayıldım ki! Biraz araştırınca kendilerini, Brit Marling’in yine aynı yönetmen Mike Cahill ile Another Earth filminde çalıştığını gördüm ve sıradaki filmimi seçtim bile. Bilim-kurgu sevenler bu filme eminim bayılacaktır. Puanım, 8,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder