20 Nisan 2015 Pazartesi

Up!

Up! ( IMDB : 8,3 ) 
Disney Pixar stüdyolarından çıkıp da kötü olan animasyon filmi yoktur hiç. Oyuncak Hikayesi, Arabalar, Ratatuy, İnanılmaz Aile. Hepsi güzel evet ama bir tanesi hepsinden mükemmel. Oda işte bu film; Up, Türkçe’siyle Yukarı Bak. Animasyon filmlerinin sadece çocuklar için olduğunu düşünenlere ders veren nitelikte hem büyük hem çocuk filmi olan ve her kesimden insanın ders alabileceği, izlerken mutlu olabileceği, hatta hüzünlenip ağlayabileceği bir film.
İlk on dakikasında size bütün duyguları yaşatıp, on dakika sonunda ağlatabilen ve geriye kalan sürede heyecanlandıran, güldüren, kısacası mutlu eden bir film.

Carl Fredricksen, çocukluğunda tesadüf eseri tanıştığı Ellie ile ömür boyu sürecek mükemmel bir hayat yaşar. Ellie’nin ölümüyle birlikte yalnız kalan Carl, bir yandan yalnızlığıyla bir yandan da evini almak isteyen adamlarla boğuşmaktadır. Bir çıkış yolu ararken yine Ellie yardımcı olur ona ve Ellie’nin hayatı boyunca yapmak istediği dünya turu hayalini, O öldükten sonra gerçekleştirmeye koyulur. Ancak bu yolculukla ilgili hesaba katmadığı bir şey vardır. Yolculuğa yalnız çıktığını zanneden Carl’a  Russell eşlik etmektedir. 
Dedim ya, film bütün duyguları yaşatıyor size. Mutlu ediyor, sevindiriyor, hüzünlendiriyor, yaşlanmış hallerinde bile birbirlerine aşkla bağlı olan Carl ve Ellie’ye özendiriyor ve tüm bunların yanında her şey için bir çıkış yol vardır diyerek umut veriyor.
82. Akademi Ödüllerinde en iyi film dalında aday olarak gösterildi ve o yılın en iyi animasyon filmi seçildi Up. Bütün karakterleri ayrı güzel olan bu renkli animasyon filmi için aslında söylenmesi gereken tek şey; hala izlemeyen varsa, açın ve izleyin! Puanım 8,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder