25 Nisan 2015 Cumartesi

Edge of Tomorrow

Edge of Tomorrow ( IMDB : 7,9 )
2014 Mayıs ayında büyük beklentilerle vizyona giren, 2004 yılında yayımlanan Hiroshi Sakurazaka’nın All You Need Is Kill kitabından uyarlanan bilim kurgu, aksiyon filmi. 
Hikayesi şöyle, Mimic’ler adı verilen uzaylıların dünyayı ele geçirmek için yaptıkları saldırıların ardından Avrupa'nın büyük bir kısmı işgal edilmiştir. Tüm dünya ülkeleri bu uzaylılara karşı birleşirler. Ancak onların ne hızına ne de gücüne erişmek mümkün değildir. 
Yarbay Bill Cage, tüm bu olanların ve uzaylıları yenmenin mümkün olmadığının farkındadır ve savaşa gönderildiğini öğrendiğinde bunun bir intihar olduğunu düşündüğü için reddeder. Ancak rütbesi düşürülüp eğitimsiz bir şekilde zorla savaşa gönderilir. Bir düşmanı öldürür ve üzerinden çok geçmeden kendide ölür. Ancak aynı güne tekrar uyanır. Sürekli dirilir, ölür ve yeniden aynı güne döner. Bunun sebebi ise öldürdüğü düşmanla fiziksel temasta bulunmuş olmasıdır. Hayata geri döndüğünde her seferinde, daha hazır ve daha güçlü olarak döner. Rita Vrataski ile birlikte uzaylılarla defalarca savaşırlar. Ve dünyayı kurtarabilmek için bir yol bulmaya çalışırlar.         

Film, Tom Cruise’un oynadığı filmler içinde en iyisi olduğu söyleniyor. Bence de doğru. Yıllarla dalga geçen Tom Cruise’un hiç yaşlanmadığını izlemek ve her defasında daha da harika olduğunu görmek çok güzel. Bu filmde dünyayı kurtaracak kişi benim havasında başlamadığı için karakter, aslında değişik bir Cruise izliyoruz. Görevden kaçmaya çalışan, cephede kendine güveni sıfır bir karakter Cage. Bu açıdan Cruise sevenler için bir değişiklik, sevmeyenler için de ikinci bir şans verme fırsatı aslında bu film.
Emily Blunt ise bu karakterle kalbimi on ikiden vurdu. Into the Woods’ta ki rolünde sevememiştim kendisini, belki karakterle belki de filmle ilgiliydi bu. Ama burada saçının rengiyle, duruşuyla, hareketleriyle kısacası her türlü bayıldım. Özellikle yukarıdaki sahnede her defasında estetiğine hayran kaldım.
Mizah kategorisinde verilmese de film içinde mizahı da var. Ve aksiyon ile kurgu açısında da izleyenleri tatmin edeceğini düşünüyorum. Gerçekten filmi beğeniyle izleyeceksiniz. Son olarak, son sahneden sonra çalan John Newman’ın Love me again şarkısı da adeta bu film için yapılmış, sanırım film boyunca en çok sırıttığım ve aklımdan çıkmayacak bir iki sahneden bir oldu bu. Puanım 8,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder