3 Nisan 2015 Cuma

Safe Haven

Safe Haven ( IMDB : 6,7 )


Dram, romantik ve polisiye kategorisinde olan bu güzel filmde sıra. Josh Duhamel ve Julianne Hough’un baş rollerinde oynadığı, afişine bakıldığında romantik diyebileceğimiz ama aslında daha fazlası olan bir film. Sıradan bir konu biraz değişik bir biçimde anlatılmış ve bu şekilde izleyiciyi farklı yerlerde ters köşe yapılmış.


Türkçe’ye Aşk Limanı olarak çevrilmiş bu 115 dakikalık film. Konusu ise; Julianne Hough’un canlandırdığı Katie önceki yaşamından kaçarak gizemli bir şekilde küçük bir kasaba olan North Carolina’ya yerleşir. Küçük bir kasaba olduğundan burada genelde herkes birbirini tanımaktadır ve Katie hemen göze çarpar. Başlarda insanlarla ilişki kurmaktan kaçınır ve bu yüzden ormanın içinde herkesten uzak bir eve yerleşir. Josh Duhamel’in canlandırdığı Alex ise eşi ölmüş ve iki çocuğuyla hayatına limanda bir dükkanı işleterek devam eden biridir. Zamanla Katie her ne kadar istemese de Alex ve ailesiyle yakınlaşır ancak geçmişindeki olaylardan dolayı hep bir korku içindedir. Katie’nin kasabada konuştuğu nadir insanlardan biri olan Jo ise Katie’nin hayatı ile ilgili önemli kararlar almasına neden olur.


Romantik, gerilim, polisiye, mistik ve benzeri bir sürü tür barındırıyor içinde aslında film, hepsinden biraz var denebilir. Çok aşırı harika denemez bence ama kötü kategorisine koymakta filme haksızlık olur kesinlikle. Zaman zaman ters köşe yapacak, hüzünlendirecek , heyecanlandıracak bir film. Zaman kaybı diyemem bu film için daha kötülerini mutlaka görmüşsünüzdür diye düşünüyorum. Bana kalırsa şans verin derim. Puanım 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder