14 Nisan 2015 Salı

My Sister’s Keeper

My Sister’s Keeper ( IMDB : 7,4 )
Jodi Picoult tarafından yazılmış olan  My Sister’s Keeper kitabından aynı isimle uyarlanan 2009 yapımı film. İnsanı kim haklı kim haksız arada bırakacak bir dram filmi. 
Kız Kardeşim İçin ismiyle basılan kitabın ve Kız Kardeşimin Hikayesi ismiyle Türkçe’ye çevrilen filmin konusu ise şöyle; Anna, on üç yaşına dek bir sürü ameliyat geçirmiş ve iğne vurulmuştur. Ancak Anna hasta değildir. Lösemi hastası olan ablası Kate’in kurtulabilmesi için laboratuvarda genleri özel olarak ayarlanan ve bu şekilde dünyaya gelen Anna, ailesi tarafından Kate’e ilik verebilmesi için dünyaya getirilmiştir aslında.
Ergenlik çağına geldiğinde kendini fark etmeye başlayan Anna, kim olduğunu sorgulamaya başlıyor ve herkes tarafından yadırganacak ancak bir taraftan da kendisine hak verilecek bir karar alıyor. Ve bu karar sadece onu değil bütün ailesini etkiliyor. 
Sanırım bir annenin, babanın hayatta yaşamak isteyeceği en son şeydir evladının ellerinin arasından kayıp gitmesi. Daha acı bir şey yoktur herhalde. Ve en acısı da o tüm bunları yaşarken elinden hiçbir şey gelmemesi. Yanında oturup elini tutmaktan başka hiçbir şey yapamıyorsun. 
Filmin konusu gerçekten çok ağır ve hangi taraftan bakarsan bak tartışılabilecek bir konu. Etikliği açısından da öyle. O yüzden herkesi derinden etkiliyor. En duygusuz insanı bile duygulandırıyor.
Tüm oyuncuları tek tek kutlamak lazım. Hepsi kendi üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmiş. Mükemmel bir iş çıkmış ortaya. 
Herkesi, her şeyi geç hayatın ne kadar değerli olduğunu anlamak için izlemek lazım belkide bu filmi. Puanım 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder