23 Nisan 2015 Perşembe

Up in the Air

Up in the Air ( IMDB : 7,5 )
Baş rollerinde George Clooney, Vera Farmiga ve Anna Kendrick’in olduğu 2009 yapımı bir dram filmi Up in the Air. Walter Kirn’in aynı isimli romanından uyarlanmış. Her ne kadar filmin çekildiği yıllarda Amerika’da meydana gelen krizden etkilenip böyle bir film yazıldığı düşünülse de uyarlanan kitap 2002 yılında basıldığı için aslında bir başka kriz dönemini anlatıyor film. 

Ryan, Amerika’yı bir uçtan diğer ucuna uçarak dolaşan işten çıkarma uzmanı. Şöyle anlatayım, şirketler çalışanlarını işten çıkarmak için başkalarıyla anlaşıyor, işte Ryan’da böyle bir şirkette çalışıyor. Senenin yaklaşık 330 gününü evinden ayrı geçiriyor ve havada olmaktan, sürekli seyahat etmekten o kadar memnun ki geri kalan o 40 küsur günü çok sıkıcı buluyor. Biriyle gerçekten bir bağ kurmanın çok saçma, gereksiz, amaçsız bir şey olduğunu düşünen Ryan, seyahatlerinden birinde Alex ile tanışıyor. Tanımaya başladıkça Alex’in de aynı onun gibi olduğunu fark ediyor ve aralarında değişik bir ilişki oluyor. Şirkete yeni gelen Natalie ise Ryan’ı adeta evi olan uçaklardan, seyahatlerden koparacak bir teklif sunuyor şirkete. Natalie için ne kadar mantıklı gibi görünse de işin içine girdiğinde yaptığı şeyi sorgulamaya başlıyor. Başlarda seyahat etmeden çalışabilmeyi düşünemeyen Ryan ise yavaş yavaş bu fikre alışıyor ve birilerine bağlanmanın çokta kötü bir fikir olmadığını düşünmeye başlıyor. Hep hayalini kurduğu şey gerçekleştiğinde ise işler hiçte düşündüğü gibi olmuyor.
Oyunculuklar filmde gerçekten muhteşem. Bütün oyuncular rollerine o kadar güzel uyum sağlamışlar ki başka biri olamaz adeta yerlerine. Film esnasında işten çıkarılan kişiyi oynayan oyunculardan bazıları bir kaç zaman önce gerçekten işinden kovulan kişilermiş. Filmin sonunda da bununla ilgili bir bölüm yapmışlar zaten. 
Hem toplumun bir yarasına parmak basan, hem farklı bir hikayesi olan çekimleriyle, renkleriyle gerçekten güzel bir film olmuş Up in the Air. Puanım 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder