9 Nisan 2015 Perşembe

Love, Rosie

Love, Rosie ( IMDB : 7,2 )
Uzun zamandır böyle içten, böyle sıcak bir film izlememiştim sanırım, özlemişim. Love, Rosie’de çocukluklarından beri arkadaş olan Rosie ve Alex’in hayatlarından 12 yıllık dilimi izliyoruz. Cecelia Ahern’in Where Rainbows End adlı kitabından uyarlanmış bu film. Peki yazarı nereden tanıyoruz? Efsane P.S. I Love You’dan. 2007 yapımı filminin üstünden 8 yıl geçmesine rağmen hala kategorisinde en sevilenler arasındadır. Arkasından gelen bu filmde bence yabana atılmayacak güzellikte.

Çocukluk dönemlerinde birbirlerinin en yakın dostu olan Rosie ve Alex’in arasında aşk, sevgili olma gibi şeyler hiç yaşanmamıştır. Ancak ne zaman birinin sevgilisi olma durumu olsa buna ikisi de katlanamamıştır. Tabii hiçbir şekilde birbirlerine bunu belli etmezler. Çünkü daha kendilerine bile itiraf edemedikleri bir durumdur bu. Rosie’nin 18. yaş gününde barda eğlenirken yaşadıkları bir olay ve içkinin etkisiyle Rosie’nin bunu hatırlamaması, Alex’in ise Rosie’nin istemediğini düşünmesi üzerine birlikte mükemmel bir hayatları olabilecekken apayrı yerlere, ilişkilere ve evliliklere sürüklenirler. Ama aralarındaki bağ, zaman onlara ne getirirse getirsin kopmayacak cinstendir. 
Hayatta böyle şeyler insanın başına zor gelir, geldiğindeyse fark edebilmek önemlidir. Eğer fark edemezsen hayatına kim girerse girsin, birine sırf bağlanmış olmak için bağlanmak yada ona sırtını dayamak yetmez. Seni anlayabilecek, aynı dilden konuşabildiğin birine ihtiyacın olur daima. Rosie yaptığı yanlış seçimler yüzünden her defasında Alex ile bir araya gelme fırsatını kaçırır. Bunun sebebi bazen kendisi bazende Alex’in yaptığı seçimlerdir. Ama iki insanın kaderinde bir arada olmak varsa, buna kimse engel olamaz.
Filme kendi değer yargılarımızla, inançlarımızla bakarsak fazlaca yargılayabiliriz. Ancak fazla bağlantı kurmadan sadece konuya odaklanabilirsek sizi içine alabilecek ve ara sıra göz yaşlarınızı akıtacak bir film. Konu sıradan belki ama işleyiş şekli olayların fazla uzatılmaması ve seri bir biçimde ilerlemesi sizi filme bağlıyor. Ben çok beğendim, umarım sizde beğenirsiniz. Puanım, 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder