8 Nisan 2015 Çarşamba

Sherlock - S01E02

Sherlock ( IMDB : 9,3 )
S01E02 : The Blind Banker ( IMDB : 8,1 )
Sherlock’a kaldığımız yerden devam... Birinci sezon ikinci bölümün ismi The Blind Banker ‘Kör Bankacı’. Bu seferki Sherlock macerası, Sherlock’un arkadaşlarından birinin çalıştığı bankada gizli, girilmesi mümkün olmayan bir odaya girilmesi üzerine arkadaşının Sherlock’tan yardım istemesi ile başlıyor. Bu gizli odada bulunan tablonun üzerineyse giren kişi tarafından bir işaret bırakılıyor. Bu olayın üzerinden çok geçmiyor ve banka çalışanlarından biri evinde ölü bulunuyor. Başta intihar gibi görünen bu olayın aslında cinayet olduğu Sherlock’un gözünden kaçmıyor.
Aynı tarz bir cinayet ile birde gazeteci öldürülüyor. Ve Sherlock yavaş yavaş parçaları birleştirmeye başlıyor. 
Dr. John ise parasız kaldığı için artık çalışması gerektiğine karar veriyor ve bir klinikte doktor olarak çalışmaya başlıyor. Burada çalışan Sarah ile birbirlerinden etkileniyorlar ve bir akşam çıkmaya karar veriyorlar. Bu gece yüzünden Sarah bilmeden kendini hayatında hiç yaşamadığı bir maceranın içinde buluyor.
Sherlock’un sıradaki kurbana ulaşmasıyla olay biraz daha aydınlanıyor. Bu olay yüzünden defalarca ölüm tehlikesi atlatan Sherlock adeta bu olanlardan zevk alıyor ama bunları yaparken yanındakilerde tehlikeye giriyor. 
Yine muhteşem zekası ile büyülendiğim Sherlock bu bölümde de harika işler başarıyor. İzlemeye devam...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder