7 Nisan 2015 Salı

Pitch Perfect

Pitch Perfect ( IMDB : 7,3 )
2012 yapımı biraz komedi, biraz romantik, bolca müzik içeren bu filmden bahsedeyim biraz. Kadrosunda Anna Kendrick’in var olduğunu görünce izlemeye karar verdiğim bu filmi kaçırmadığım için çok mutluyum. İçinde müzik olan filmleri sevenlerinde bu filme bayılacağını düşünüyorum. 
Glee dizisini hemen hemen herkes biliyordur. İzlemese de duymuştur en azından. Şöyle hayal edin. Glee’de karakterler lise öğrencisiydi. Bu filmde ise biraz daha büyümüşler ve üniversite döneminde gençlerimiz.
Beca, babasının zoruyla felsefe okumak için Barden Üniversitesi’ne başlar. Daha birinci sınıf öğrencisidir, genelde yalnız takılmayı sever ve dj olmaya meraklıdır bu genç kızımız. Bu yüzden okulu başlamadan bırakmak istemektedir. Ancak babasıyla anlaşma yaparlar. Bir sene boyunca okula alışmayı deneyecektir Beca, eğer hala gelmek istemiyorsa babası Beca’yı istekleri konusunda destekleyecektir. Bu alışma dönemi içerisinde üniversitenin a capella gruplarından The Bellas’a katılır ve bu grup sayesinde hem içinde bulunduğu duygusal durumları aşmaya hemde okula alışmaya başlar.
A capella sevenlerin bu filme bayılacağını düşünüyorum. Her dönemden, bildiğimiz popüler müzikleri de içeren ve güzel seslerin seslendirdiği bir şova dönüşmüş adeta. Diğer a capella gruplarının da katıldığı yarışmalar ile filme hem heyecan katılmış hemde daha eğlenceli hale getirilmiş. İçine ufak tefek konuda yerleştirmişler. Bu şekilde çok güzel akıp gidiyor film ve hiç sıkılmadan geçiyor 112 dakika. Yer yer güldüren, yer yer hüzünlendiren ve müziğe doyuran bir yapım olmuş kısacası. Puanım 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder