13 Eylül 2015 Pazar

Before We Go

Before We Go ( IMDB : 7,1 )
Pek sevgili, yakışıklı aktörümüz Chris Evans’ın ilk yönetmenlik deneyimi olan çokça esinlenme içeren, esinlendiği filmler kadar mükemmel olmasa da hafızalarda sakinliğiyle, başrol oyuncularının uyumuyla ve müzikleriyle yer edinecek, Chris Evans için başarılı bir ilk diyebileceğimiz film, Before We Go. 

Hayatlarının en zor, belkide kırılma anını yaşadıkları dönemde kader onları Manhattan’da tren istasyonunda bir araya getirecek. Brooke’un gece son treni kaçırmasının ardından ikili birbiriyle tanışacak ve birbirlerinin problemlerini çözmeye çalışırken, birlikte geçirdikleri saatler ikisini farklı yollara sürükleyecek. Gecenin sonu ise Brooke ve Nick’in hiç ummadığı bir şekilde bitecek.
Bu kısa özetten de anlaşılacağı gibi ikilinin birlikte geçirecekleri sadece bir gece hatta birkaç saatleri var. Ve adında da gizlediği, muhtemelen benzerliğin inkar edilmeyeceği gibi Before serisinden esinlenildiği aşikar. Bu gerçek bariz bir şekilde ortadayken aslında arkada gizlenmiş bir esinlenme daha var ki bu bence daha fazla. Once filmini daha önce yazmıştım sizlere. Bence bu filmin temelinde de aslında Once yatıyor. Nick’in film boyunca sırtında taşıdığı saksafon ve yine film boyunca ikilinin birbirine yardım edişi, birbirlerinin hayatlarına girmeden sorunları halletmeye çalışmaları, birkaç saat sonra ayrılacaklarını ve bir daha görüşmeyeceklerini bilmeleri ancak yine de birbirlerinden etkilenmeleri. Tüm bunlar Once izleyenlere fazlaca tanıdık gelecektir. Ayrıca filmin müziklerinin de güzelliği benzerliği arttırıyor. Bunların hepsi filmden soğumama sebep olabilecekken aksine benim çok sevdiğim bu iki filmin harmanlanmış halini görmek inanılmaz hoşuma gitti. Mükemmel bir dinginlik var filmde, tıpkı gece gibi. Oyuncuların etkisi bunda çok fazla. Baştan sona onlar yürütüyor zaten filmi ve bunu çok güzel başarıyorlar.
Chris Evans’ın ilk yönetmenlik deneyimi olan bu filmden açıkçası beklentim çokta yüksek değildi ancak hoşuma gitti. Son zamanların güzel romantik dramalarından. Puanım, 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder