26 Eylül 2015 Cumartesi

Easy A

Easy A ( IMDB : 7,1 )
Emma Stone’un tek başına tüm yükü sırtına aldığı ilk filmdir herhalde. Büyük bir işin altına girmiş ve bunu komedi kategorisinde yapmak istemiş. Kendisinin mükemmel jest ve mimik kullanma kabiliyetini göz önüne alırsak çokta iyi yapmış, çünkü işin üstesinden gelmiş. Klişe olan bir konuya farklı açıdan bakan güzel bir liseli komedi filmi, Easy A. 

Olive, en yakın arkadaşı Rhiannon’un hafta sonu onlarla birlikte kamp yapma teklifini reddetmek için bir yalan söyler. Ancak söylediği bu küçük yalanın sonu hiç tahmin etmeyeceği yerlere gider ve giderek ayağına dolanmaya başlar. Başlarda kendisinin hoşuna gitse de bir noktadan sonra can sıkıcı bir hal almaya başlayan bu durum, artık sadece kendisini değil bir çok kişiyi etkilemektedir.
Film içinde o kadar güzel yerlere değinilmiş ki, sırf bunlar için bile beğenilir bu film diyorsunuz. Komedi kategorisinde son dönemde çıkan güldürmeyen komedileri göz önüne alırsak, 2010 yılından kalma bu film için harika demek yerinde olur sanırım. Süresi de ideal, 92 dakika. Emma Stone performansından zaten söz etmiyorum. Çünkü filme verilen puan zaten direk kendisine gidiyor. Bütün filmi kendisi göğüslüyor.
İkinci fotoğrafta gizli olan mesajı ilk görüşte anlamak zor tabi ama filmi izlerseniz anlayacaksınız ve eminim vurgulanan şey yada hatırlatılan deyim, sizin de hoşunuza gidecek. Puanım, 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder