21 Haziran 2015 Pazar

Still Alice

Still Alice ( IMDB : 7,5 )
Alzheimer hastalığı ile ilgili, Lisa Genova’nın aynı adlı romanından uyarlanan, Julianne Moore’un baş rolde olduğu ve muhtemelen bu kadar harika bir oyunculuk çıkardığı için bu kadar harika olan bir film, Still Alice. Bu hastalık benimde canımı yaktığından sürekli gözümün önüne geldi yaşadıklarımız ve o yüzden daha da etkileyici oldu benim için. Bir yandan da şükretmemi sağladı iyi ki bu hallerini görmedik diye. İşte böyle fazlasıyla bir dram filmi. 

Muhteşem Türkçe çevirisi Unutma Beni, çok yaratıcı gerçekten. Her neyse, filmde hastalığa yakalanan Alice Howland, ünlü bir dil bilim profesörü ve haliyle kelimelerle arası mükemmel, hafızasına çok güveniyor. Ancak zaman zaman hafızasında gariplikler hissediyor ve bunun üzerine doktor muayenesine gidiyor ve Alzheimer hastalığının başlangıç seviyesinde olduğunu öğreniyor. Başlarda yaşı genç olduğundan dolayı kendine bu hastalığı yakıştıramıyor. Ancak yaptığı günlük aktiviteler etkilenmeye başlayınca işin ciddiyetini fark ediyor. Üç çocuğu olan Alice’in hastalık süresince hem kocasıyla hem çocuklarıyla hemde kendiyle olan ilişkisini çok sakin bir diller anlatıyor film.
Hastalığı süresince tutunduğu tek bir hikaye üstünden, filmin sonunda etkileyici bir şekilde bitiyor film. Tam yerinde. Bu filmle birlikte 87. Akademi Ödüllerinde en iyi kadın oyuncu ödülünü alan Julianne Moore’u filmden çıkarırsanız zaten geri neyi kalır ki? Filmin tamamını almış götürmüş ve aslında iç karartıcı olan bu hikayeye hayat vermiş. İzlemeye değer kılmış. Aile üyelerinin her birinin bu hastalıktan nasıl etkilendiği ve hastalıkla birlikte karakterlerin bizi ters köşe yapması gerçekten enteresandı. Mükemmel bir şekilde çalışan bir beynin yavaş yavaş kendini boşaltması haliyle en yakınlarını da derinden etkiliyor ve gerçek bir aile dramı ortaya çıkıyor.
Demem o ki, konu zaten etkileyici ancak sırf Julianne Moore için bile izleyebilirsiniz bu filmi. Puanım 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder