23 Haziran 2015 Salı

Lucy

Lucy ( IMDB : 6,4 )
“We are coming in the dark!” şeklinde filmi tek bir cümleyle ifade edebiliriz aslında Scarlett Johansson ve Morgan Freeman’ın baş rolde olduğu aksiyon ve bilim kurgu filmi Lucy’i. 

Lucy, birkaç gündür takıldığı Richard yüzünden bir anda kendini Tayvan’ın en azılı uyuşturucu çetesinin kuryesi olarak bulur. Bağırsaklarına yerleştirdikleri uyuşturucu paketi bir şekilde kanına bulaşır ve mucizevi bir şekilde bambaşka birine dönüşür. Artık dünyadaki herkesten daha farklıdır. Beynini normal insanlardan daha yüksek oranda kullanmaya başlayan Lucy, birçok farklı yeteneğe sahiptir artık. Ne yapacağını bilemez halde Profesör Norman’a ulaşır. Ancak uyuşturucu çetesi de peşini bırakmaz. 
Genel olarak beğenilmemiş film. Bunun nedenini gerçekten anlayamadım. 89 dakikalık bir süresi var ve bu süre içinde hiç sıkmadan, gayet hareketli ve hızlı bir şekilde işleniyor konu. Hatta fazla açıklamalı gidiyor gibi gelse de size filmin sonunda çok güzel bir şekilde yerine oturuyor hepsi. Çok daha iyileri yok mudur? Elbette vardır ama kendi içinde bence sıkılmadan izlenebilen güzel bir ütopik bilim kurgu olmuş.
Scarlett Johansson anı mükemmel bir şekilde yansıtan oyunculuğunu tekrar izlemek müthişti mesela. Morgan Freeman ise yine alışık olduğumuz rolündeydi. İzleyin derim. Puanım 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder