21 Haziran 2015 Pazar

Cinderella

Cinderella ( IMDB : 7,3 )
On kere, yüz kere, bin kere de izlesem, izlemekten bıkmayacağım nadir filmlerden biridir, Külkedisi. Ve masalın en güzel şekliyle anlatıldığı filmlerden biridir, 2015′li Cinderella. Asillik, masumiyet, zarafet, iyilik ve cesurluğun yanında kötülük, fırsatçılık ve yapılan kirli anlaşmalar. Tüm bunlar o kadar güzel anlatılmış ki filmde, sanki ilk defa izliyormuşsunuz gibi. 

Herkes bilir herhalde Külkedisi masalını ama yine de ufak bir anlatalım. Ailesiyle çok mutlu bir hayatı olan Ella’nın annesinin ani ölümünün üstünden biraz zaman geçtikten sonra babası Tremaine ile evlenir ve yanlarında Tremaine’nin kızları Anastasia ve Drizella’yı da getirirler. Ella bu yeni insanlardan hiç hoşlanmasa da annesine ölmeden önce verdiği sözden dolayı onlara hep iyilikle yaklaşır. Yolculuk sırasında babasının ölmesinin ardından üvey annesi ona adeta köle gibi davranmaya başlar. Kendine evlenmek için bir prenses arayan prens tüm halkı baloya davet eder. Üvey annesi ve kızlarının tüm engellerine rağmen Ella bu baloya gitmeyi başarır.
Ne eksik ne de fazla. Tam kıvamında bir masal uyarlaması olmuş. Çocukluk çağını çoktan geçirmiş biri olarak da bu masalı yeniden izlemek ve bu kadar beğenmek beni yeniden çocukluğuma götürdü. Genel olarak sanırım Cinderalla yani Lily James beğenilmemiş. Benimse aksine çok hoşuma gitti. O asil duruşu, yüzünden gerçekten iyilik akması ve güzel oyunculuğuyla hiç başkasını aratmadı. Cate Blanchett ise üvey anne rolüyle büyüledi beni adeta. Gözlerinden okuyabiliyorsunuz kötülüğü ve hırsı, bayıldım. Ve enteresan karakterli rollerin kraliçesi Elena Bonham Carter, iyilik perisi rolünde bir başkası olsaydı gözüm kesinlikle onu arardı ve bu role de ondan başkası yakışmazdı. Herkesin Game of Thrones’tan tanıdığı benim ise ilk defa izlediğim Richard Madden ise prensi canlandırmış.
Ne kadar büyürse büyüsün, masallardan asla sıkılmayanlara, hep çocuk kalanlara bu film. Ve birde yeni nesle tabi. Puanım 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder