21 Haziran 2015 Pazar

Jupiter Ascending

Jupiter Ascending ( IMDB : 5,5 )
Matrix ve V for Vendetta’nın yaratıcılarının, The Wachowskis, elinden çıkan bir filmin bu kadar kötü olacağını, kalitenin bu kadar düşeceğini kimse tahmin edemezdi herhalde. Basit bir hikaye, inandırıcılığı sıfır aksiyon sahneleri, birbiriyle müthiş derecede uyumsuz ve isteksiz oyuncular! Sanırım bu film lanetlenmiş. Bunca olumsuzluğun bir arada olmasının başka bir açıklaması olamaz. 

Jupiter Jones, filmimizin baş rolü. Temizlikçilik yapan ve hayatınından nefret eden bir insan. Doğa üstü bir yaratık olan Caine, Jupiter’i kurtarmak için kendi gezegeninden dünyaya iner. Jupiter ise bu olan bitenden tamamen habersizdir, bir anda kendini uzayın derinliklerinde ölümle burun buruna bulur.
Çok uzun uzun yorumlar yapılmış bu filmle ilgili. Belli ki hiç kimse Wachowski’lerden umudunu kesmek istemiyor. 175 000 000 $ gibi büyük bir bütçeye rağmen seneler geçtikçe arka arkaya bu kadar basitleşen filmler yapmaları belki de devirlerinin geçtiğini gösteriyor. Aslında karmaşık ama bir o kadar da basit bir senaryosu var filmin. Konsantre olmadığınızdan konuda karışıyor bir yerde ama siz daha filmin başından sonunun nasıl olacağını çok rahat tahmin edebiliyorsunuz. Bu zaten büyük bir kayıpken film için belki oyuncular kurtarır diye düşünüyorsunuz ama onlar bile inanmamış filme. Mila Kunis’i zaten sevmem ama oyuncu olduğuna göre biraz yeteneği olmalı değil mi? O kadar “Benim ne işim var burada?” havasında ki vasat bir oyucu gibi sıfır inandırıcılıkla oynuyor. Channing Tatum, Eddie Redmayne, Sean Bean gibi muhteşem oyuncular bile silinmiş filmin içinde. Hiçbir tarafından tutulmaz bu film sanırım.
Benim için film tam bir zaman kaybıydı, 127 dakikamı sürekli saate bakarak geçirdim ve keşke dakikalarımı geri alabilsem diye bitirdim filmi. Ama illaki aksini düşünenler vardır. Puanım 5,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder