11 Haziran 2015 Perşembe

Celeste & Jesse Forever

Celeste & Jesse Forever ( IMDB : 6,7 )
Birbirini sevmekten bir ömür boyu vazgeçemeyecek olanların hikayesi. Aşırı sempatik Andy Samberg ve esmer güzeli Rashida Jones’un baş rollerde olduğu sıkmayan, baymayan, güzel bir seyirde ilerleyen ama çokta etkilemeyen bir romantik film olmuş. 

Lise yıllarında tanışan mükemmel bir arkadaş grubu; Celeste, Jesse, Beth ve Tucker. Aynı zamanda iki çift. Celeste ve Jesse’nin ise arasındaki bağ arkadaşlıktan da öte, ne yaşanırsa yaşansın kopmayacak cinsten. Aralarında olan şeye karşı koyamayıp genç yaşta evlenen Jesse ve Celeste çok güzel bir evlilik geçirmiştir ancak bir şeyler Celeste’nin istediği gibi gitmemektedir. Bir danışmanlık şirketi sahibi olan Celeste, işsiz olan Jesse’yi çok sevmektedir ancak işsiz olduğu için ondan çocuk sahibi olmak istememektedir. Bunun üzerine boşanmaya karar verirler. Ve hikaye burada başlar. Bu kararı almadan önce ne kadar kötüyse ilişkileri kararı aldıktan sonra rahatlarlar ve yine o eski günlerindeki hallerine dönerler. O harika günlerine geri döndükleri için yeniden bir araya gelebilirler diye umutlanan Jesse’nin hevesi Celeste tarafından kırılır. Bu noktadan sonra Celeste yaptığının ne kadar yanlış olduğunu fark etse de her seferinde yaptığı hatayı telafi etmek daha da zorlaşır. 
Klasik romantik filmlerden ayrılan bir yanı var bu filmin, konusu belki de bilemiyorum. İşte sırf o yüzden çok kötü diyemiyor insan. Ama fazla da içine çekemiyor hikaye ve maalesef orada kopuyor. 92 dakikalık kısa bir süresi var ancak sanki saatlerce izlemişsiniz hissi veriyor bittiğinde. Bu açıdan sizi yoruyor ancak bittiğinde izlediğiniz için yine de pişman olmuyorsunuz. Dedim ya değişik bir film, ne olduğuna karar veremiyor insan. Ama bence baş rol oyuncuları için bile izlenmeli bu film. Puanım 6,0. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder