5 Temmuz 2015 Pazar

The Longest Ride

The Longest Ride ( IMDB : 7,2 )
Son zamanlarda izlediğim, Nicholas Sparks kitaplarından uyarlanan en iyi filmdi sanırım. Konunun sıcaklığı, oyuncuların birbirine uyumu, hikayenin işlenişi kısacası her şey tadındaydı, olması gerektiği gibiydi. Her şey yolunda olduğu için filmi izlemekte son derece keyifliydi. Yani özlediğim ve bu aralar pekte sık karşılaşmadığım güzel bir romantik dramaydı, The Longest Ride. 

Geçirdiği büyük kaza sonucu tekrar ringe dönen bir boğa matadoru olan Luke ve North Carolina’ya sanat okumak için gelmiş ve yakın zamanda New York’ta çalışmaya başlayacak olan Sophia’nın hayatı Luke’un kazadan sonra çıkacağı ilk yarışın ringinde kesişir ve ikisi içinde hayatları hiç düşünmedikleri bir şekilde değişir. İlişkileri için ikisininde kafasında yürütüp yürütemeyecekleri ile ilgili bir sürü soru vardır. Karşılarına çıkan Ira ve onun anlattıkları ile tanıdığımız Ruth ile aslında birbirleriyle hiç alakası olmayan dört insanın hayatlarının nasıl iç içe geçebileceğini etkili bir dille anlatan güzel bir romantik drama. 
İki farklı hikayeyi aynı filmin içinde anlatmak imkansız gibi görünür aslında. Ancak bu filmde hikayelerin farklı olmasının yanında tuhaf bir biçimde seyirciye hissettirmeden onları kesiştirmenin yolu da bulunmuş. Siz bir süre farklı hikayeler öylece anlatılıp bitirilecek diye düşünürken bir anda ikisinin ortak bir noktası oluşuyor ve birbirleriyle hiç alakası olmayan dört kişi bir anda birbirini en iyi tanıyan dört kişi haline dönüşüyor. 
Anlattığı hikayelerle ve 139 dakikalık süresiyle yormayan, keyifle seyredebileceğiniz bir film olmuş. Nicholas Sparks’ın kitaplarını okumadığımdan onlarla ilgili yorum yapamıyorum uyarlanan filmlerde. Ama bir film için sanırım hikayenin de önünde yönetmen seçimi. Yoksa aynı yazarın romanlarından uyarlanan bütün filmlerin aynı düzeyde olması gerekirdi. Son zamanlarda yapılan uyarlamaları özellikle The Best of Me’yi hiç beğenmemiştim. Arkasından bu film için izlemeye çekindim açıkçası ama en iyilerinden biri olmuş bence. 
Özlediğim filmlerden, keşke daha fazla yapılsa bu tarz filmler. Süresi uzun diye aldanmayın. Oyuncular, hikaye, çekim kalitesi her şey o kadar harika ki izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bile. Puanım 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder