14 Temmuz 2015 Salı

The Divergent Series : Insurgent

The Divergent Series : Insurgent ( IMDB : 6,7 )
Yaklaşık üç ay önce karşılaştığım serinin yeni filmi, Divergent’ın devamı Insurgent. Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet’li eski kadro bu filmde de var. Hikaye gereği Naomi Watts, Octavia Spencer gibi isimler kadroya dahil olmuş. Ve hikaye kaldığı yerden devam etmiş. 

İlk filmle ilgili yazıma http://nunnopic.blogspot.com.tr/2015/03/divergent-imdb-68-veronica-rothun.html buradan ulaşabilirsiniz. Son sahnede Tris’i artık kendinin farkında bir şekilde Four ile yaşadıkları yerden kaçarken bırakmıştık. Özelliklerine göre beş bölgeye bölünmüş toplumun beş özelliğini de kendinde barındıran Tris ve onun gibi Uyumsuzlar için şehrin başkanı Jeanine tarafından yakalama emri çıkar. Ele geçen bir kutuyu çözebilmek ve içindeki mesajı okuyabilmek için onlara ihtiyacı vardır. Kutunun içinden çıkacak mesaj ise kimsenin düşündüğü gibi olmayacaktır.   
Yani hikaye kaldığı yerden devam ediyor. Filmin en çok bu yönünü sevdim sanırım. Çoğu devam filmlerinde aradan yıllar geçer, sonra yeniden bir şeyler olur ve öyle devam eder olaylar. Ama bunda sanki daha dün o trenden inmişler gibi bir hava yaratmayı başarabilmişler ve gerçek bir devam filmi olmuş. Oyunculuklar yine aynı. Kate Winslet yine muhteşem. Kötü kadın rolünde bile kendini bu derece sevdiren oyuncu az bulunur. Yaşlanmayan bir efsane gerçekten.  
Film bitiyor ve arkasından üçüncü filmde ne olacak diye merak ettiriyor ki bence bu açıdan güzel. Sanırım filmin en kötü yanı yüksek bütçeler harcanarak üç boyutlu yapılması olmuş. Sinemada izleyenler için üç boyutlu izlemenin pekte bir artısı olduğunu düşünmüyorum. Normal yayınla evimde izlerken bana gayet güzel gelen sahneler üç boyutlu da tahminimce beklenen etkiyi verememiştir ve o anlamda efekt gerektiren sahneler fazla olmadığından sadece o üç boyutlu kısmı gereksiz olmuş. Bu açıdan sinema izleyicisinin beklentisi yükselmiş ancak bekleneni karşılayamayınca puanda düşmüş haliyle.  
İyi ki sinemada izlememişim dediğim bir film. Benim açımdan güzeldi. Henüz Açlık Oyunlarını izlemediğimden ve bu filmin anası diye söylendiğinden beklentimde bununla sınırlıydı zaten. İlk filme paralel gitmiş film. Evet, üçüncüsü gelsin. Puanım 7,0. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder