9 Temmuz 2015 Perşembe

Ex Machina

Ex Machina ( IMDB : 7,8 )
Fragmanını izleyip hareketli bir bilim kurgu beklerken tam aksine sakin ve felsefi bir bilim kurguyla karşılaştım. Fazlaca drama içeren ve oldukça durağan geçen film bir kaç yönüyle şaşırtıp benzerlerinden ayrılmayı başarmış, Ex Machina. 

Sanırım özet geçmek yerine paylaştığım afişi dikkatlice inceleyin desem yanlış bir şey söylemiş olmam. Filmin içinde sürekli olarak gördüğümüz her şey afişte çok güzel bir şekilde gösterilmiş. Ama yine de kısaca bir anlatayım. Bir yazılım şirketinde çalışıyor Caleb ve bu şirket dünyanın en önemli şirketlerinden biri. Şirketin CEO’su Nathan’ı ise şimdiye kadar kimse görmemiş. Ancak onun düzenlediği bir yarışma sonucu Caleb, Nathan ile tanışma fırsatı yakalıyor ve Nathan’ın dağ evinde 1 haftalık bir ödül kazanıyor. İçine gireceği olaydan tamamen habersiz olan Caleb, dünyanın ilk yapay zekası olan Ava adındaki robotla tanışmak için Nathan’ın tüm isteklerini kabul ediyor.
İlk yarısı oldukça durağan geçen 108 dakikalık bir film, Ex Machina. İkinci yarısı ise ilk yarıya göre nispeten daha hareketli. Sizi şaşırtacak ve benzeri diğer filmlerden ayrılan kısmı da burada zaten. Çok fazla bir hareket beklerseniz filmden sizi yanıltabilir. Muhteşem bir sakinlikte, hiç beklemediniz bir şekilde anlatılıyor hikaye. Bir nevi günümüze de gönderme yapıyor içinde.
Şu an kıvranıyorum resmen filmle ilgili ağzımdan bir şey kaçırmamak için. O yüzden daha fazla uzatmamak en iyisi. İzleyince sizde bana hak vereceksiniz. Bilim kurgu sevenler, buyurun efendim. Puanım 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder