10 Temmuz 2015 Cuma

Contagion

Contagion ( IMDB : 6,7 )
Hepsi birbirinden değerli yıldız oyunculardan oluşan bir kadroya sahip, bilim kurgu yada gerilim değilde daha çok belgesel tadında olan bir film, Contagion. Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law, Marion Cotillard, Gwyneth Paltrow ve Laurence Fishburne filmin yıldızlarından. Kadro böyle olunca filmle ilgili beklentide yüksek oluyor haliyle. 

Neyin sebep olduğu bilinmeyen ve müthiş bir hızla yayılan, solunum yoluyla ve temas ile geçebilen ve bir kaç gün içinde öldüren bir virüs hızla yayılmaktadır. Uzman ekipler hemen oluşturulur ve hem salgının durdurulması hemde salgından dolayı halk arasında meydana gelen panik halinden kurtulmanın yolları aranır. 
En başta filme belgesel demenin daha doğru olacağını söylemiştim. Sebebi ise bunca usta oyuncu olmasına rağmen filmde bir tek baş rolün dahi olmaması. Hastalık teması aslında çok güzel anlatılmış. Ve hiç kimsenin ne kadar zengin yada mevki sahibi olursa olsun bundan kaçamayacağı, konu sevdiklerimiz olunca onları her türlü olumsuzluktan korumak için elimizden gelen her şeyi yapacağımız, hiç tanımadığımız insanlar bile olsa içimizdeki merhamet duygusuyla onlara her türlü yardımı yapabileceğimiz, her zaman her yerde olduğu gibi devletin halktan sakladığı sırlar tüm bunlar tek tek çok güzel işlenmiş ve hiçbiri birbirinin önüne geçmemiş.
Ama filmde eksik bir şeyler var. Başka türlü bir film izleyeceğim diye oturuyorsunuz, biraz hareket, aksiyon bekliyorsunuz filmden ama alabildiğine durağan geçiyor. Sanki hastalığın verdiği bir soğukluk var filmde. Ne sonu son gibi, ne hikayede bir hareket var. Demem o ki bence türüne göre eksikleri fazla, kadroya yazık olmuş. Puanım 6,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder