8 Aralık 2015 Salı

Mad Max: Fury Road

Mad Max: Fury Road ( IMDB : 8,2 )
1985 yılında çekilen Mad Max 2: Beyond Thunderdome filmi okuduğum kadarıyla döneminin yüksek bütçeli ve en bol aksiyon sahnesi içeren filmlerindenmiş. Hatta Mad Max: Fury Road çekilene kadar aksiyon filmleri içinde o filmin üstüne hiçbir film çıkamamış. Sene 2015. Aradan geçen 30 senenin ardından George Miller geri dönmüş ve kendi filmimin daha iyisini yine ancak ben yaparım demiş ve yapmış, Mad Max: Fury Road.  

Max geçmişin bıraktığı izler yüzünden artık onun için en iyi şeyin yalnız olmak gerektiğini anlamıştır. Ancak bir şekilde bir araya geldiği Furiosa ve yanındakilerle artık verimsiz olan topraklarda onların savaşına dahil olur. Immortan Joe,  Furiosa’nın ondan çaldıklarının peşine düşer. Max’te hayatta kalmak için onların yanında yer alır.
Pek aksiyon filmi seven bir insan olmadığımı itiraf etmeliyim sanırım. Garip suratlı yaratıklar, bol kuru kafa figürleri, karanlık sahneler, savaş ortamları ilgimi çekmiyor aslında. Ama bu filmi o kadar çok övdüler ve herkes o kadar çok beğeni ki merak etmemek elde değildi. İyi ki izlemişim. Benim için, izlemediğimden, aksiyon kategorisi yepyeni bir tür olduğundan klişeye hiç rastlamadım haliyle. Max ve Furiosa arasında mutlaka bir yakınlaşma olur diye düşünüyordum, o bile olmadı. Bir an bile temposu düşmedi filmin. Sürekli bir koşturma, sürekli bir savaş hali. Gerilim hiç düşmedi. Ve savaş ortamının içine kattıkları müziklerde buna en güzel katkı sağlayan şeydi. Özellikle Immortan Joe’nun savaş ordusunda bulunan kamyonun üzerine yüklenmiş koca hoparlörlerin üzerinde gitar çalan karakter film boyunca favorimdi.
Öncesini sonrasını bilmem, ben şimdi bunu izliyorum diyenler için hikayeyi anlamak biraz zor. Max’in geçmişi hakkında pek bir bilgi verilmiyor filmde. Evet, bu eksi bir yön ama diğer taraflarıyla film fazlasıyla kapatıyor bu açığı. Baş rolünün kullandığı kelime sayısının film boyunca 100′ü geçmediği ve bu haliyle bile etkili olan, klişelerden uzak bir aksiyon filmi izlemek isteyenlere dilediklerini fazlasıyla sunuyor. Puanım, 8,0. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder