2 Aralık 2015 Çarşamba

Inside Llewyn Davis

Inside Llewyn Davis ( IMDB : 7,4 )
Oscar Isaac, Carey Mulligan, Justin Timberlake ve John Goodman gibi dikkat çeken ve birbirinden farklı oyuncuları bir araya getiren  Ethan ve Joel Coen kardeşler, folk müzik sevenleri mest edecek bir filme imza atmışlar. 1960 yıllarında geçen müzik ve dramın bir karışımı, Inside Llewyn Davis.  

1960′lı yıllarda Manhattan’da geçen bir hikaye. Müzik piyasasında ayakta kalmaya çalışan genç müzisyen Llewyn Davis’in tek derdi aslında yaşamak ve yaşarken de hiçbir şeye bağımlı olmamak ve sadece istediği, sevdiği şeyi yani müziğini yapabilmek. Ancak hayatın acımasızlığı ve müziğinin beklediği değeri görmemesi hayatının zorlaşmasına yol açar. En yakınlarından aldığı tepkiler ve yeni öğrendiği gelişmeler ile yakın zamanda partnerini kaybeden Llewyn ya çoğunluk gibi sadece yaşamını sürdürmek için paranın kölesi olacak yada sevdiği şeyi, müziğini yapmaya devam edecektir.
Ağır bir dram filmi aslında. Folk müziğinin sakin, durgun tarzı da filmin dramının altını ateşliyor resmen. Filmin renkleri bile gri tonlarında, soğuk. Mevsimin kış olması, karakterlerin sakin ve her duruma uyumlu, anlayışlı halleri. Filmin en renkli karakteri Llewyn’in elinde dolaştırdığı kedi diyebiliriz. Tüm bu soğukluk filmde o kadar güzel harmanlanmış ki. Ayrıca folk müzik sevenler için muhteşem bir soundtrack oluşturulmuş filmle. Benim özel bir ilgim yok folk müziğe karşı ama nedense hala aklımda Carey Mulligan ve Justin Timberlake’in “Five Hundred Miles” performansı var, onca şarkı içinden.
Folk müzik sanatçısı Dave Van Ronk'un hayatından ilham alınarak yapılan bu film benim için değişik bir filmdi ancak müthişti de diyemem. Yine de folk müzik sevenlere tavsiyedir. Puanım, 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder