1 Ocak 2016 Cuma

Song One

Song One ( IMDB : 5,8 )
2016 yılının ilk postunda sıra. Oyunculuğuna hayran olduğum Anne Hathaway’in tek başına sırtladığı film aslında içinde birçok klişeyi barındırıyor. Bir kaçış yolu olarak mı kullanılıyor bilmem ama yine müzikleriyle kurtarılmış bir film olarak karşımıza çıkıyor, Song One.  

Franny akademik araştırma yapmak üzeri ailesinin yanından ayrılmış ve 6 aydır Fas’ta yaşamaktadır. Bir gün annesinin telefonu üzerine apar topar New York’a dönmek zorunda kalır. Kardeşi trafik kazası geçirmiştir ve durumu kritiktir. Fas’a gitmeden önce kardeşiyle kavga eden ve o zamandan beri onunla hiç görüşmemiş olan Franny olanlardan dolayı vicdan azabı çekmektedir. Kazadan sonra kardeşinin tekrar hayata dönmesi için onu yeniden tanır ve kardeşinin en çok sevdiği müzisyen James Froster ile bir şekilde tanışır. James, Franny’nin hem kendini hemde kardeşini tanımasına sebep olacaktır.
Olumsuzlukların içinden çıkan aşk hikayeleri, bozuk aile ilişkileri, birbirini hiç tanımaya kardeşler, kötü olaylar sonucu duyulan vicdan azabı, kötü ebeveynler ve daha bir sürü klişenin bir arada olduğu bir film aslında Song One. Ve filmde dört ana karakter var gibi görünse de sadece oynayan Anne Hathaway var. Ve öyle yetenekli birisi ki tek başına yürütmeyi başarmış. Tabii ki bunu yaparken en büyük yardımcısı da filmdeki şarkılar olmuş.
Bir erkek kardeşim olduğundan empati yapmama sebep oldu film. Bunu başarabildiyse demek ki o kadar yerden yere vurmaya gerek yok. Muhteşem soundtrack’i için izlemelisiniz bu filmi. Puanım, 6,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder