18 Şubat 2016 Perşembe

Snowpiercer

Snowpiercer ( IMDB : 7,0 )
Hayatınızın en garip tren yolculuğuna çıkmaya hazır mısınız? Küresel ısınmayı durdurmanın bir yolunu bulunduktan sonra meydana gelen gelen aşırı soğumanın sonucu, dünyada kalan son insanlarla birlikte uzun bir trenle, hiç bitmeyecek bir yolculuk, Snowpiercer.  

Bir nevi kıyamet kopmuş yada Nuh tufanı olmuş gibi de düşünebiliriz aslında bu film için, çünkü temelinde aynı konuyu barındırıyor ama çok farklı bir biçimde işliyor. Kalan son insanlarında dünyası bir trenden ibaret oluyor. Sosyal statüler vagonlar arası farklılık gösteriyor. Ezilenler ezenlerden hesap sormak istiyor. Küçücük vagonlar içinde bile, belki de insan taşıdığından ve insanın özünde bu olduğundan çatışmalar hiç bitmiyor.
Herkes yönetmenden övgüyle bahsetmiş ancak ben kendisinin ilk defa izliyorum filmini. Distopya hikayelerini her zaman beğenmişimdir ve bu filmde hoşuma gitti. Ayrıca bir bilgisayar oyunundan alınmış sanırım hikaye. Eksi olarak giriş kısmının biraz yavaş olmasını söyleyebilirim ancak ikinci yarıda film bu açığını çok güzel kapatıyor. Aslında içinde yaşadığımız dünyayı bir trenin vagonlarına sıkıştırıp bize anlatmaya çalışıyor ve her şeyin içinde ne kadar küçük ve önemsiz olduğumuzu anlatıyor. En azından ben filmden bu çıkarımı yapıyorum. 
Bir kutup ayısının hala var olduğuna sevinen insanoğlu için aslında hayatta kalmaktan başka bir amaç olmamalı. Ama her zaman daha fazlasını istiyoruz ve bu bize ölümden başka bir şey getirmiyor. Zaten sayılı olan zamanımızın farkına varmak için güzel bir film bence, anlayana. Puanım, 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder