12 Şubat 2016 Cuma

Bridge of Spies

Bridge of Spies ( IMDB : 7,7 )
88. Akademi Ödülleri’nde en iyi film, en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi özgün senaryo, en iyi film müziği, en iyi ses miksajı ve en iyi prodüksyon tasarımı dallarında aday olan, Tom Hanks ve Mark Rylance gibi büyük isimlerin yer aldığı, yaşanmış bir hikayeden esinlenilmiş film, Bridge of Spies.   

Brooklyn‘de sigorta avukatı olan James Donovan bir anda kendini yakalanan bir SSCB ajanının avukatı olarak buluyor. Hükmü çoktan verilmiş olan bir davadan şaşırtıcı sonuçlar almayı başaran Donovan hem Sovyet ajanı Rudolf Aben hemde kendi ülkesinin vatandaşları için hiç mümkün görünmeyen adımlar atıyor. Yaptığı bu hamlelerle hem kendini hemde ailesini ülkesinin önünde tehlikeye atıyor.
Oscar’a odaklanmış bir film diyebilir miyiz? Yönetmen Steven Spielberg, senaristler Coen Kardeşler, başrol usta oyuncu Tom Hanks, hikaye Amerika’yı yüceltirken aynı zamanda diğerleriyle de empati yapabilme… Bu örnekler çoğaltılabilir ve sadece üstten bakıldığında bile ben Oscar için geliyorum diyen bir film olduğu anlaşılabilir. Film işlediği konu bakımından bürokrasi ve savaş anlatıldığı için soğuk ve donuk geçmesi gereken bir film. Zaten çoğu sahnesi de böyle geçiyor. İlk sahnelerde doğru düzgün diyolog bile bulunmayan filmde tek içinizi ısıtan sahneler Donovan ile Abel arasında geçen diyaloglar oluyor. Mark Rylance Rudolph Abel rolüyle devleşiyor ve izlerken filmdeki en keyifli şey bu oluyor.
Benim fikrime göre en iyi film ödülünü alabilecek bir film değil Bridge of Spies ancak Mark Rylance’in en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünde kuvvetli bir aday olduğunu söyleyebilirim. Puanım, 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder