3 Şubat 2016 Çarşamba

Sicario

Sicario ( IMDB : 7,7 )
Film aslında başrol Emily Blunt’mış gibi gösterse de aslında üç büyük başrol içeriyor. Diğer ikisi Josh Brolin ve Benicio Del Toro. Suç, aksiyon ve benzeri vurdulu kırdılı filmleri pek sevdiğim söylenemez aslında ama bu film beni bir noktada yakalamayı başardı ve bayıldım, Sicario.   

Sicario kelime anlamı kiralık katil demekmiş. Bir sınır kenti olan ve oldukça fazla suç işlenen Suarez’de kanunlarına bağlı bir FBI ajanı olan Kate, uyuşturucu kartelleri ile mücadele etmektedir. Bir görevindeki başarısı ile büyüklerin dikkatini çeker ve özel bir operasyona Kate’i de dahil ederler. Ancak Kate bu işe neden dahil olduğunu çok sonra öğrenecektir.
Gerçekleştirilen operasyonların gerçekçiliğinden bir gram bile şüphe duymadığım, aman ya film işte diye içimden geçirmediğim, izlediğim süre boyunca yapılan tüm operasyonlarda fena halde gerildiğim, belkide çok fazla aksiyon sahneleri olmadığından fazlaca gerçek hissettiğim bir film olmuş Sicario. Emily Blunt’a olan hayranlığımı bir yana bu filmde ne kadar harika olduğu ise başka bir yana. Çoğu insanın eleştirdiği rolün hakkını fazlasıyla vermiş. Benicio Del Toro tüm karizmasıyla karşımızda ve oda mükemmel bir oyunculuk sergiliyor. Aynı şekilde Josh Brolin’de öyle. 
Filmde kullanılan görsel efektler harika ancak beni en çok etkileyen şafak operasyonu sırasında kullanılan termal kamera görüntüleri oldu. Zaten en çok gerildiğim operasyonlardan biriydi bu ve fazla gerçekti. Evet film diğer aksiyon filmlerine göre biraz yavaş ilerliyor olabilir ama benim en çok beğendiğim yönlerinden biri de bu oldu. Garip bir sakinlikle yüksek bir gerilim etkisi yapıyor sizde. Kurgu ve görüntünün yanında filmin bu derece etkili olmasında elbette bir de müzik faktörü var.
Hollywood’un bilindik filmlerinden ayrılmayı başaran ve en çokta bu yönüyle şaşırtan Sicario’yu beğenen olduğu kadar beğenmeyen de olur elbette ancak bence suç ve aksiyon filmi sevenlerin kaçırmaması gereken bir film. Puanım, 8,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder