4 Kasım 2015 Çarşamba

The Last Five Years

The Last Five Years ( IMDB : 5,9 )
Tam bir müzikal filmi arayanlara! Les Miserables ile kıyaslamıyorum tabii ki ama eğer sizde benim gibi onu izlediğinizde filmin tamamen müzikal olmasına bayıldıysanız  bu filme de puanına bakıp karamsar yaklaşmayacağınızdan eminim. Anna Kendrick ve Jeremy Jordan filmi sırtlanan iki oyuncu, bize hikayeyi değişik bir şekilde anlatıyor ve karşımıza 5 yıllık bir aşk hikayesi çıkıyor, The Last Five Years.  

Kariyerinde, genç yaşına rağmen durdurulamayan bir yükselişte olan Jamie Wallerstein Cathy Hyatt’a aşık olur. Cathy Hyatt ise oyunculuk mesleğine adım atabilmek için uğraşan bir genç kızdır ancak kariyer hedeflerine ulaşmada Jamie kadar şanslı değildir. Ve bu durum bir zaman sonra ilişkilerini etkilemeye ve onları zedeleyemeye başlar. Beş yılda yaşananları Jamie’nin şarkılarıyla baştan, Cathy’nin şarkılarıyla sonra dinliyoruz ve ikisinin gözünden ilişkilerini izliyoruz. 
Filmin en çok hoşuma giden yanı da buydu işte. İkisinin gözünden de izlediğimiz 5 yılı biri tersinden diğeri düzünden anlatıyor. Orta noktada kesişiyorlar ve yine zıt yönlere doğru devam ediyorlar. İkisinin de aynı dönemler için verdikleri tepkileri hissettikleri duyguları ayrı ayrı izliyoruz. Bu aslında birazda kafa yorabiliyor. Takip etmekte zorlanabiliyorsunuz bazı zamanlarda. Zaten sadece böyle olduğunda filmden biraz kopuyorsunuz. Yoksa sürekli şarkı söyleyerek devam eden müzikal sayesinde bıkmadan izlenen temalı konser tadında bir film izlemiş oluyorsunuz. 
Diyorum ya bazı yerlerde eksikler var ama kurgu yönünden bence şahane olmuş. Daha önce bu tarzda bir film izlememiştim. Açıkçası verilen bu puanın da haksızlık olduğunu düşünüyorum. Eksik yönleri olabilir ancak film adeta size evinizin koltuğunda bir tiyatro müzikali izliyormuşsunuz gibi iki kişilik bir performans sunuyor. Sırf bu yüzden bile daha yüksek puan verilebilir. Bu puana aldanıp sakın izlememezlik etmeyin. Film gayet güzel. Puanım, 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder