8 Kasım 2015 Pazar

Silver Linings Playbook

Silver Linings Playbook ( IMDB: 7,8 )
Fotoğraflarla anlaşılamayacak bir filmi paylaşıyorum sizinle şu an. Kesinlikle izlemeden anlayamayacağınız bir film. Atomu parçaladıklarını söylemiyorum filmde, evet, romantik komedi, birazda dram ama farklı işte. Önceden izlediklerinize hiç benzemiyor. Oyuncuların bence kendilerini buldukları ve bundan sonraki tüm rollerinde bu filmin etkisi varmış gibi hissedeceğiniz bir film, Silver Linings Playbook.
Her şeyini kaybetmiş bir adam Pat. Yaşadıklarının üstesinden gelemediği için bir süre rehabilitasyon merkezinde kalıyor ve buradan düzgün bir adam olma ve hayatını devam ettirme kararı ile ailesinin yanına dönüyor. Kafasındaki tek şey kaybettiklerini geri kazanıp, karısıyla yeniden bir araya gelmek. Bunun için uğraşırken karşısına Tiffany çıkıyor. Aslında birbirine çok benzeyen bu ikili, belkide benzerliklerinden dolayı birbiriyle pek anlaşamıyor. En sonunda birbirlerinin yararına olacak bir orta noktada anlaşıyorlar. Ancak bu anlaşmanın sonucu başta kafalarında tasarladıklarına hiçte uymuyor.
İzleyen herkesin beğendiği ender filmlerden, Umut Işığım. Sadece eleştirmenlerin değil izleyicinin de büyük beğenisini kazanmış. Bunun en büyük sebebi de Bradley Cooper ve Jennifer Lawrence’ın birbiriyle yakaladıkları uyum. Zaten bu uyumun farkına varan yönetmenler ikiliyi sonrasında birçok filmde yeniden bir araya getirdiler. Ama diyorum ya diğer filmlerde hep bu filmin izlerini görür gibi oldum nedense. Bunun en bariz örneği sanırım 2013′te yayınlanan American Hustle. Kaldıkları yerden devam ediyorlarmış hissi yarattı bende. Rahatsız ettiğinden değil kesinlikle ama bir yerde onlar için bu durum negatif etki oluşturacaktır.
Film farklı bir romantik komedi, benzerlerinin dışında, konu olarak da, performans olarak ta. Bence kaçırılmaması gerekenlerden. Vereceğim puan için çok düşündüm, siz yine de 8 gibi değerlendirin. Puanım, 7,0.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder