7 Kasım 2015 Cumartesi

Limitless

Limitless ( IMDB : 7,4 )
Keşke gerçek olsa, hayat bayram olsa dediğimiz bir film daha! Hazır dizisi de yeni başlamışken sizlere unuttuğum bir filmi hatırlatmak, anlatmak istedim. Bradley Cooper ve Robert De Niro’lu bu güzel film aslında bir çok esinlenmelere sebep olmuş. 2014 yılında çıkan ve benimde sizlerle paylaştığım Scarlett Johansson’un baş rolde olduğu Lucy filmi bir nevi kopyası sayılabilir bu filmin. Neyse ki başı, sonu, kurgusu değişik, farklılıklar var. Ama tabii ki taklitler asıllarını yaşatır mantığıyla yaklaşıyorum, hiçbir taklit aslının yerini tutmaz diyorum ve sizi bu güzel filmle baş başa bırakıyorum, Limitless.  

New York’ta pekte özenilecek bir hayata sahip olmayan Eddie, düzensiz hayatından dolayı kız arkadaşı tarafından terk edilir. Aynı gün Eddie, eski karısının kardeşiyle karşılaşır ve o an için farkında olmasa da hayatı değişir. Aldığı hap sayesinde beynini tam kapasite kullanmaya başlayan Eddie için her şey harika gitmektedir. Elde ettiği güç sayesinde hayatı değişen Eddie’nin hedefleri de büyüktür artık. Eddie’nin bu önlenemeyen yükselişinin önüne elbette engeller çıkacaktır ancak en büyük problem ilacın yan etkileridir.  
Çekim teknikleri açısından insanda “kafa yapan” bir etkiye sahip olduğunu söyleyebiliriz filmin, e konusu da düşünülünce bu etki bir süre güzel görünüyor insanın gözüne ama bir süre sonrada baş ağrısı yapmaya başlıyor. Her ne kadar süresi kısa olsa da ara ara mola vermek istiyor insan. Buda film için eksi puan oluşturuyor tabi. Bradley Cooper ve Robert De Niro alışık olduğumuz rollerde, “vow” dedirtmiyor ama izlettiriyor.
Kısacası, bence büyük bir bilim-kurgu aramayın filmde. Keyif almak için izleyin, bu haliyle sizi fazlasıyla tatmin edecektir. Puanım, 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder