15 Kasım 2015 Pazar

Crazy, Stupid, Love

Crazy, Stupid, Love ( IMDB : 7,4 )
Aklımda bir kaç sahnesiyle yer edinmiş, kadrosu mükemmel bu filmde sıra. Bazı filmleri gerçekten oynayan oyuncular izlettiriyor. Ryan Gosling, Steve Carell, Julianne Moore, Emma Watson, daha fazla saymama gerek yok herhalde. Tam bir pazar sineması. Söylemesi benden izlemesi sizden, Crazy, Stupid, Love.  

40 yaşında olan Cal hayatınında her şeyin yolunda gittiğini düşünürken karısı ona onu aldattığını ve ayrılmak istediğini söyler. İlerleyen yaşının tüm standart hallerine bürünmüş olan Cal çapkınlıkta artık eski formunda değildir. Yeni tanıştığı Jacob, Cal’ı bu konuda geliştirmeye gönüllü olur. Bekar hayatını nasıl eğlenceli hale getireceği hakkında püf noktalarını ona öğretirken kendisi hiç ummadığı bir durumla karşılaşır ve aşık olur. Garip olansa bu durum hepsini ilgilendirmektedir.
Her romantik komedide olduğu gibi, artık artan sayılarından dolayı özgün filmlerle karşılaşmak gerçekten zor, klişeler var tabii ki. Ama oyunculardaki şeytan tüyünden midir nedir bilinmez gayet güzel kotarmışlar filmi. Aklımda kalan sahnelerin ikisi de fragmanda yer aldığından burada söylemekte bir sakınca görmüyorum. Zaten Filmi izlerken verdiği duygu fragmandaki halinden farklı olduğundan sorun olmaz sanırım. İlki Cal’ın araba hareket halindeyken arabadan atladığı sahneydi. Filmin adını duyunca aklıma gelen ilk sahnelerden biri bu. İkincisi ise Hannah’ın Jacob’a doğru koşup Jacob’ın onu havaya kaldırdığı sahne. İzlediğim en güzel sahnelerden biriydi.
Böyle akılda kalan filmler hoşuma gidiyor, genelini de beğendiysem daha da güzel oluyor tabii. Diyorum ya tam bir pazar sineması. Puanım, 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder