16 Ağustos 2015 Pazar

Top Gun

Top Gun ( IMDB : 6,8 )
1986 yılının filmi. Benim için Tom Cruise’u tanıdığım filmdir bu film. Üniformalı erkeklere hayran kaldığım filmdir. Benim için bir klasiktir ve kendi dönemini anlatır bir nevi. Seneler önce izlemiş olmama rağmen geçenlerde televizyonda denk gelip izlediğim bu filmi yorumlamadan geçmek olmaz. Sırada Top Gun.  

Top Gun, Miramar Donanma Hava Üssü’ndeki eğitimi birincilikle tamamlayana verilen bir ödüldür. Donanmada bulunan askerlerin istediği tek şeyde bu ödülü almaktır. Pete Mitchell yani Maverick’in babası da zamanında aynı yollardan geçmiştir ancak meydana gelen bir kaza sonucu kendisi ve bir çok asker ölmüştür. Bunun sorumlusunu Maverick’in babası olarak düşündüklerinden herkes Maverick’e karşı tepkilidir. Maverick tanıştığı Charlotte’a aşık olunca ortama ayak uydurmaya başlar ancak arkadaşının ölüm haberi onu bunalıma sürükler. Bir yanda Top Gun ödülü, bir yanda aşkı diğer yanda da devam eden soğuk savaş vardır. Ve o bu görevlerden birinin üstesinden gelmek zorundadır.
Tartışmasız bu film Tom Cruise için kariyerinde dönüm noktası. Bu filmle tüm kızların gönlünü fethettiği gibi kendini de sinema dünyasına tanıtmış oldu. Zaten sonra aldı başını gitti. Film yarattığı atmosferle 80′ler dönemini çok güzel yansıtıyor. Deri ceketler, Rayban gözlükler, motorsikletler yani yüksek dozda havalı yakışıklı erkekler. Film benim için tam bir klasik. Yeri ayrı.
Bir filmi hatırladığın halde yeniden oturup izleyebiliyorsan o film net güzeldir. Bu filmde öyle bir film. İzlemeyen kalmasın. Puanım 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder