16 Ağustos 2015 Pazar

Sherlock - S02E01

Sherlock ( IMDB : 9,3 ) 
S02E01 : A Scandal in Belgravia ( IMDB : 9,4 )
Uzun bir aradan sonra yeniden Sherlock’a dönüş yapıyorum. Sindire sindire izlemek ve bölümleri bir anda tüketmemek lazım. Zira bölüm sayımız hem az hemde neredeyse 10 yılda bir yayınlanıyor yeni sezon. Elimde an itibariyle 5 bölüm kaldı. Yeni bölümün yayınlanma tarihi de 2017′ye ertelendiğine göre önümde izlemek için baya uzun bir zaman var.  

Bu arada izleyiciler için güzel bir sürpriz yapmış Steven Moffat ve Mark Gatiss, Noel özel bölümü yayınlamaya karar vermişler. 19. yüzyılda Victoria dönemi Londra’sında geçecek olan bu bölüm, normal hikayeden farklı olarak izleyiciye sunulacak ve yeni sezon bölümlerindeki hikayeyi etkilemeyecek. Aralık ayında yayınlanacak olan bölümde teknolojiden uzak bir şekilde karşımıza işte bu halde çıkacaklar. Yani şimdilik sadece aralık ayını beklememiz yeterli.
Gelelim bu bölüme;  A Scandal in Belgravia! “Sherlock’ta aşık olur!” diye giriş yapsam bu bölüm için yanlış olmaz herhalde. Bu bölüm de karşımıza çıkan Irene Adler karakteri ile uğraşıyor Sherlock ve Dr. Freeman. Sherlock’un olayları çözmesine zaten hayran kalıyoruz ama bu bölüm özellikle bazı sahnelerinde gerçekten sınırları zorluyor. İkilinin bazı sahneleri Sherlock’un telefon şifresini çözmesi ve final sahnesi özellikle dizinin bitirici kısımları. “Aşk her zaman tehlikeli bir dezavantajdır” ile biten ve seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli karışımlı, bol şaşırtmalı ve kendine hayran bırakan bir bölüm olmuş. Daha fazla ayrıntıya girip bölümle ilgili ağzımdan bir şey kaçırmak istemiyorum. Sadece izlemeye devam diyorum. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder