10 Ağustos 2015 Pazartesi

Sunshine Cleaning

Sunshine Cleaning ( IMDB : 6,9 )
Kadının yaşadığı zorluklarla ilgili klasikleşmiş bir hikayeyi farklı bir olay örgüsü üzerinden anlatan yer yer komik yer yer dramatik ve bol kanlı bir film,  Sunshine Cleaning. Amy Adams, Emily Blunt, Alan Arkin ve Jason Spevack’ün canlandırdığı gayet samimi oyunculuklarla ve 80 dakikalık süresiyle vermek istediği mesajı dolandırmadan net bir şekilde veren güzel bir film. 

Annelerinin küçükken intihar etmesinin ardından babalarıyla yaşayan ve kendini hem kardeşi Norah’dan hemde babasından sorumlu hisseden Rose artık 30′lu yaşlarında, 8 yaşında bir oğlu olan bekar bir annedir. Geçimini sağlayabilmek için temizlik şirketinde çalışmaktadır. Ancak bu işten kazandığı para ona yetmemektedir. Lise aşkı olan, şimdilerde kaçak görüştüğü evli sevgilisi ona daha çok kazanabileceği bir iş önerir. Norah ile birlikte bu işe girişen Rose, küçük bir aile şirketi kurup hayatını yoluna sokmaktan başka bir şey istememektedir.
Lise yıllarında gayet popüler olmasına rağmen hayat şartlarının onu farklı yerlere sürüklemesiyle hiç hayalini kurmadığı bir işi yapmak zorunda olan bir tek Rose değil elbette. Çocuğuyla bir başına kalıp bir yandan kız kardeşine ve babasına bakmak zorunda kalan da sadece Rose değil. Toplumda ayakları üzerinde durmaya çalışan bir çok kadın var ve Rose onlardan sadece birinin bir örneği. Verdiği mesajlar açısından, güçlü kalmaya çalışması ve her daim güler yüzlü davranması açısından bizleri yansıtan bir film. Çokta derin anlamlar aramamak lazım.
Evet konu sıradan ama olay örgüsüyle hikaye dikkat çekiyor. Film sırasında yapılan akılcı esprilerde cabası. Tavsiyedir. Puanım 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder