30 Mayıs 2015 Cumartesi

The Spectacular Now

The Spectacular Now ( IMDB : 7,2 )
Kısacık bir filmde şimdi sıra; The Spectacular Now. Miles Teller ve Shaliene Woodley’nin film sektöründeki toy zamanlarının filmi. Hallerinden de fazlaca belli oluyor bu. 500 Days of Summer’ın yazarları  Scott Neustadter, Michael H. Weber tarafından yazılmış film. Anlatılan klasik bir ergen genç hikayesi aslına bakılırsa. 

Sutter, lise son sınıf öğrencisi. Üniversitelere başvuru gönderdikleri zamanlarda, birlikteyken mükemmel zaman geçirdikleri, herkesin hayran kaldığı, en en en eğlenceli ilişkisi bir anda bitiyor. Bu konudan fazla etkilenmemiş gibi görünse de, bozuk aile yapısı, ergenlik dönemi ve psikolojik problemler sebebiyle, normal zamanda da sıkça kullandığı alkole daha da bağımlı hale geliyor. Bir gün tesadüfen aynı okulda okuduğu Aimee ile karşılaşıyor. Aimee, okulun en silik ve en sessiz öğrencilerinden biri. Bu iki genç, birbirlerinin hayatlarını tamamlıyorlar adeta. Başlarda Aimee’ye yardım ediyormuş gibi görünen Sutter’da zaman geçtikçe onun için farklı düşündüğünü fark ediyor.
Hikaye bu iki genç üzerinden yürüyormuş gibi görünse de aslında temelinde aile ilişkilerini barındırıyor. Annesiyle yaşayan, babasını senelerdir görmemiş Sutter’ın onlarla yaşadığı problemlerin hayatını nasıl etkilediğini ve düzgün birisi girince hayatına onunda bu iyi yöndeki değişimden nasıl etkilendiğini anlatıyor film.
95 dakika gibi kısacık bir süresi olsa da filmin bence gayet yeterli bir süre. Konu daha önce sıkça işlenmiş olduğundan ve hikayede çekecek farklı bir şey olmadığından bir an önce bitsin istiyorsunuz zaten. Filmde bunu size veriyor. Genel olarak bence vasat bir film. Puanım 6,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder