30 Mayıs 2015 Cumartesi

The Blind Side

The Blind Side ( IMDB : 7,7 )
Michael Lewis'in 2006 yılında yayımlanan The Blind Side: Evolution of a Gamekitabından uyarlanan, 2009 yılında yayımlanan Michael Ohel’in hayatının anlatıldığı bir biyografi, drama ve spor filmi. Sandra Bullock gibi mükemmel bir oyuncunun oynadığı ve Michael Ohel’i canlandıran Quinton Aaron’un muhteşem oyunculuğuyla konusu bakımından çeken ama 129 dakikalık süresiyle iten bir film The Blind Side. 
Şehirde kimsenin gitmeye cesaret edemediği bir yerde yaşayan Michael babasını hiç tanımıyor hatta adını bile bilmiyor. Annesi ise uyuşturucu bağımlısı. Ondanda çoğu zaman haber alamıyor. 13 kardeşi var, farklı babalardan, kardeşleriyle de doğru düzgün iletişimi yok. Etrafındakilerden hiç ilgi görmeyen ancak yakını, ailesi olarak gördüğü herkese karşı fazlasıyla bir koruma içgüdüsü besleyen ve bulunduğu yerdeki insanlardan çok farklı biri. Bir tanıdığı tarafından şans eseri bir okula yazdırılıyor. Okulda hem ten renginden hemde iriliğinden dolayı dikkat çekiyor. “Big Mike” olarak çağrılan Michael’ın içinde bulunduğu kötü durumu fark eden Bay ve Bayan Toughy, ona yardım etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Okulda Michael’in futbola karşı bir yeteneği olduğunun farkına varılıyor. Gelişen olaylarla hem Michael’ın hemde Toughy ailesinin hayatı değişiyor. Michael, döneminin en çok aranan oyuncularından biri oluyor.
Türü her ne kadar spor olsa da bundan dolayı izleyecek olanların beklentilerini karşılamayacaktır. Çünkü daha çok bir dram filmi. Hayatımızda var olması gereken merhamet duygusunu kaybetmememiz gerektiğini çok güzel bir şekilde anlatıyor bize. Ailenin çocukların gelişiminde ne kadar etkili olduğunu gösteriyor. Bağlılığı, sadakati vurguluyor tekrar tekrar. Ve insanlara şans vermenin ne kadar önemli olduğunu anlatıyor. Ve bunun gerçek bir hikaye olması insanı daha da etkiliyor. Konunun mükemmelliğinin yanında sadece sürenin çok uzun olması filmin kötü yanlarından biri. Sürekli saate bakıp ne zaman bitecek diye kontrol etmenize sebep oluyor. Ki buda bir film için hiç iyi değil.
Sandra Bullock bu filmle 82. Akademi Ödüllerinde en iyi kadın oyuncu ödülünü almış. Ki gerçekten mükemmel bir performansı var filmde. Daha önce hiç izlemediğim bir oyuncu olan Quinton Aaron, karakterin bütün özelliklerini mimikleriyle o kadar güzel yansıtıyor ki sanki gerçek Michael Oher o zannediyorsunuz.
Konusuyla, yaşanmışlığıyla film size çok şey katacaktır, eminim. Sadece süre konusu sıkıntılı. Puanım 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder