25 Mayıs 2015 Pazartesi

Kingsman: The Secret Service

Kingsman: The Secret Service ( IMDB : 8,0 )
Mark Millar'ın çizgi romanından uyarlanan, tam 129 dakikalık devasa bir filmde sıra;  Kingsman: The Secret Service. Kadrosunda bir hayli ağır oyuncuları barındırıyor film; Colin Firth,  Mark Strong,  Samuel L. Jackson,  Michael Caine. Baş rolünde ise yepyeni bir oyuncu,  Taron Egerton. 

Gary “Eggsy” Price, küçük yaşta babasını bir askeri görevde kaybetmiştir ve annesine bu görevin ne olduğu hiçbir zaman söylenmemiştir. Onlara babasının onuruna bir madalya verilir. İhtiyaçları olduğunda, yalnızca bir defa kullanabilecekleri bu madalyayı Eggsy hapse düştüğü sırada kullanır. Eggsy’nin babasına borçlu olduğunu düşünen Harry Hart, Eggsy’nin hayatında bir dönüm noktası olur. Ona babasının izinden gitmeyi ve gizli bir istihbarat ajanı olmanın yollarını öğretir. Eggsy, içine girdiği bu düzenin sırlarını keşfettikçe görevin ne kadar ağır olduğunun farkına varır.
Film aksiyon, macera ve komedi kategorilerinde gösterilmiş. Çok büyük ve ağır oyuncular var filmde. Bence film biraz bu ağır oyuncuların altında ezilmiş. Ve süresinin uzunluğundan dolayı da hepten yok olmuş. Aslında yapmak istediği benzerlerini ve klasikleşmiş aksiyon filmlerini ti’ye almak ve bunu yaparken de işin içine komedi katmak. Fakat benim için bu tam bir işkenceye dönüştü. Güldürmesini beklediğiniz bir filmin iki saati aşkın bir süre boyunca hiç güldürmemesi, aksiyon sahnelerinin hiç heyecanlandırmaması, maceranın filmin hangi kısmında olduğunun anlaşılamaması elbette hayal kırıklığı yaratır.
Senaryo bence basit, verilmek istenen aksiyon sahneleri yormadan anlatılmaya çalışılmış, kişisine bağlı olarak bazı yerlerde komik sahnelerde ortaya çıkmış ancak yine de eksik yada fazla bir şeyler var, olmamış. Bunlar tabii ki tamamen benim fikirlerim. Benimle aynı fikirde olmayan bir dünya insan olacak ki film 8,0 puan almış. Ancak bende bir beğeni uyandıramadı. İzlenilebilir, fakat izlerken sıkabilir. Puanım 6,0. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder