24 Mayıs 2015 Pazar

Finding Neverland

Finding Neverland ( IMDB : 7,8 )
Peter Pan hikayesinin arkasında yatan, onun ortaya çıkmasına sebep olan hikayeyi, çok naif, sıcak ve samimi bir şekilde anlatan gerçekten yüreğinize dokunan bir film Finding Neverland. Johnny Deep, Kate Winslet ve o dört muhteşem çocuk oyuncusuyla birlikte film bize “Hayal kurmak, umut etmek her şeydir.” diye bağırıyor.

Peter Pan’in yazarı James Barrie’nin bu hikayeyi ortaya çıkarmasının ardındaki hikayeden uyarlanmış film. 1904, Londra’da geçiyor hikaye. Tiyatroya oyun yazan, Marrie ile evli James’in oyunları son zamanlarda beğenilmiyor. Kendinden beklenen performansı ortaya çıkarabilmek için bir nevi ilham kaynağı arıyor. Karısıyla da soğuk ve problemli bir ilişkisi olan James, köpeği ile parkta gezintiye çıktığı bir gün Sylvia Llewelyn Davies ve dört oğlu ile tanışıyor. Eşini kanserden kaybetmiş Sylvia’nın bu dört çocuğundan her biri babasının ölümüne farklı şekillerde tepki vermiş. Kendi evinden çok bu aileyle vakit geçiren James, aradığı ilhamı yine bu ailede buluyor. Birbirlerine her geçen gün fazla bağlanıyorlar ve aslında James’te farkında olmadan onların yaralarını sarıyor.  
İşte bu aile sayesinde de Peter Pan hikayesi ortaya çıkıyor. Neverland’in kapıları aralanıyor. Ve aslında hepimizin yapabileceği, belki hayat yüzünden unuttuğumuz hayal kurmayı bize tekrar hatırlatıyor. Johnny Deep çocuklarla ilgili  “Çocukların dünyanın acı gerçeklerinden uzakta iyi bir ortamda en iyi şekilde yetiştirilmesi ailelerin sorumluluğu bence. Çocuklara, çocukluklarını yaşatabilmek çok önemli, çünkü çocukluk dönemi o kadar çabuk geçiyor ki bir bakıyorsunuz yetişkin olmuş ve omuzlarına taşıyamayacağı yükte bir ağırlık konmuş.” söylediği bu sözün üzerine filmde geçen bir sahne geliyor direk aklıma. Çocukların en büyüğüyle yaptığı bir diyalog esnasında “30 saniyede koca bir yetişkin oldun ve çocukluktan çıktın.” diyordu. Hayat şartları zamanından önce büyütüyor hepimizi ve hepimiz çocukken büyümekte acele ediyoruz. Aslında en güzel çağlarımız olan çocukluğumuzu tek solukta harcıyoruz. 
Johnny Deep’i normal haliyle izlediğimizden aynı bir güzel bu film. Kate Winslet’in asaleti mükemmel yansımış filme. Ve o dört çocuk oyuncu, filmi almış bambaşka bir boyuta taşımış. Çok doğal ve çok içten oynamışlar. Yaşlarına rağmen hepsini tebrik etmek lazım.
Bu filmi izleyerek belki de ileride doğacak çocuklarım için kendime bir iyilikte bulundum. Tek başına, aileyle, çocuklarla, kısacası herkesle izlenebilecek çok güzel bir film. Üzmeden ağlatan, insanın yüreğine dokunan bu filmi benim gibi ertelemeyin ve izleyin. Puanım 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder